Slik blir du kvitt kjærlighetssorgen

Samlivsekspert Frode Thuen forteller deg hvordan du pleier et ditt syke hjerte.

Publisert Oppdatert

Ble du dumpet, eller tok forholdet bare slutt? Uansett hva årsaken til et brudd er, er kjærlighetssorg en smertefull opplevelse.

I begynnelsen virker det kanskje som om livet aldri vil komme tilbake til normalen igjen, men etterhvert vil det letne. Noe av det viktigste er å forsone seg med at prosessen tar tid. For noen kan det ta 2 år før de er helt over bruddet. Her er samlivsekspert Frode Thuens tips til hvordan du kommer deg videre!

  • Tenk på det positive:

Ved slutten av et forhold er det som regel også noe positivt du kan fokusere på. Tenk på at du nå slipper krangler eller andre problemer dere hadde i forholdet.

  • Fokuser på deg selv:

Etter et brudd er det lett å tenke veldig mye på den andre parten. Prøv heller å tenke på deg selv og hvilke behov du har nå.


Reflekter gjerne også over din rolle i forholdet som sprakk og om du kan ha vært deltakende til at det gikk som det gikk. Prøv å lære noe om deg selv som du kan ta med deg videre i livet og i andre forhold.

  • Bruk omgivelsene:

Betro deg til gode venner og få en skulder å gråte på. Benytt også venner og kjente til å komme deg ut slik at du ikke blir gående alene. Gå på kino eller gjør andre hyggelige ting, slik at hjernen får adspredelse fra de triste tankene.

 

Thuen har også råd for hvordan man bør oppføre seg mot eksen etter bruddet. Se situasjonen an, men aksepter bruddet. Mens noen gjerne vil ha tid for seg selv og ikke ønsker kontakt, fortsetter mange ekser som venner senere.

  • Unngå å mase:

Det du imidlertid ikke bør gjøre, mener Thuen, er å prøve å overtale eller presse eksen til å bli sammen med deg igjen.Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning