Sextrender presser par

Tror du at du og kjæresten har kjedelig sex sammen? Sannsynligheten er stor for at det ikke stemmer.

Publisert Oppdatert
Vi overlesses med sex hver eneste dag, og dette påvirker selvsagt vårt eget sexliv. Sexologisk rådgiver Anette Storm-Aafoss forteller at særlig unge jenter er mer eksperimentelle enn før.

Kvinner utforsker

- Jentesex er i vinden og dog gjerne med en gutt som tredjepart i trekantsex. Det positive med dette er at jenter i dag får lov å utforske og være mer seksuell enn de var tidligere. Det negative med dette er at mange jenter gjerne føler seg presset til å gjøre noe de egentlig ikke har lyst til, sier Aafoss til Kvinneguiden.

Rådgiveren synes imidlertid at det positive med sexfokus i samfunnet er at det blir mer åpenhet om sex og stillinger. Vi ser flere bøker og artikler om sex og hvordan man kan tilfredstilles og få orgasme, og dermed blir flere kjent med seg selv og hva de tenner på.

- I dag har kvinner lyst og lov å bli kjent med kroppen sin. Netthandel gjør det enklere å kjøpe dildoer og leketøy fordi man er anonym, sier hun.

Påvirker parforhold

En annen trend er nettreff og par som melder seg inn i sexklubber og møter andre par for å ha gruppesex sammen. Sexleketøy er også blitt mer vanlig å kjøpe til kjæresten, og rådgiveren mener at dette kan påvirke sexlivet i negativ retning, fordi den "vanlige" sexen ikke oppfattes som god nok lenger.

- Par blir selvsagt påvirka av sextrender, mange negativt i den forstand at man føler seg trege og at sexen er lite spennende med partneren sin. Men det mange ikke forstår er at deres sexliv og sexfantasier er helt vanlige og at de faktisk har veldig god sex sammen, sier Aafoss.

Sett av tid

Samtidig understreker Aafoss det viktigste er at par tenker over hver for seg hva de liker.

- Bli kjent med deres erogene soner, guttens erogene sone strekker seg lengre enn til bare penisen! Bli kjent med hverandre og kos mye sammen, hvilken stemning liker dere, musikk, lukt og sted spiller også inn, sier hun.

Og det er heller ikke slik at sexlivet til par som har vært sammen lenge og som ønsker å være sammen livet ut trenger å dø ut etter mange år. Aafoss mener at man absolutt kan ha god sex med hverandre i mange, mange år. Det krever imidlertid jobbing.

- Dere må gi energi til forholdet og prate sammen, sette av tid til å være alene og nyte hverandre, gjerne på et hotellrom. Enkle grep spriter opp hverdagen, og glem det at man skal være nyforelsket hele tiden. La sexlivet bli en lek, vær spontan og ikke ta det så tungt om det har gått en uke uten sex, sier hun. love22-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning