Sextips fra terapeuten

Det er ikke så vanskelig å få fart på sexlivet, men du må gjøre en innsats selv.

Publisert Oppdatert
 • Saken er skrevet av Cpunktet.no!
 • - Det finnes så mange småting i hverdagen som kan gi lyst og glede, man må bare begynne å finne dem, mener familieterapeut Kristi J. Solheim ved Prat - Samtale og veiledningsenter. Finner du det du leter etter blir også sexen bedre, fastslår hun.

  Her får du noen smarte råd fra familieterapeuten hvis du eller dere ikke er helt fornøyd med sexen.

  1. Hjelp hverandre

  - Finn ut hva som tenner deg og snakk om det til partneren. Hjelp hverandre til å forstå hva som skal til for å få til et godt og berikende sexliv.

Cecilie Kjensli på Kvinneguiden!

Kvinneguiden.no har et samarbeid med den frittalende sexpiratoren Cecilie Kjensli (38) som skriver rett frem om sex og kjæresterier uten å dekke seg bak halvtygde undersøkelser.


Dette betyr at hennes artikler fra orgasmesenteret Cpunktet.no også blir å finne her hos oss!

For mange kvinner er det at han hjelper til med å rydde, eller gjør andre tjenester et tegn på kjærlighet som gjør at de får mer lyst. Noen trenger å føle seg verdsatt gjennom ord, med komplimenter og anerkjennelse tenner man deres gnist. Andre trenger at man viser interesse og tar seg tid til å gjøre noe sammen med dem.

Les også:

Sex i hverdagen
 • Sex og religion
 • 2. Realistiske forventininger

  - Ikke ha for høye forventninger! Det kan bli et hinder for å ha sex. Hvis du alltid har forventninger om at det skal være roser og tente stearinlys eller at partneren din skal stille i sexy undertøy, så blir du skuffet.

  Sex er som middager. Noen ganger er det et gourmetmåltid, andre ganger fiskekaker og noen ganger fastfood.

  3. Ta ansvar

  - Begge må prioritere sexlivet. Du må selv ta ansvar for at det blir tid til dere to.

  Slå av TV-en når barna har lagt seg og la klesvasken vente. Hvis alt skal gjøres først, og så hvis det er overskudd igjen kan man ha sex, blir det sjelden man klarer det.
  4. Planlegg!

  Sett for eksempel av én fast dag i uka eller en helg i måneden. Lag god mat eller sett dere i badekaret sammen. Dans til rolig musikk, eller hvis dere liker det; les morsomme og erotiske noveller for hverandre.
 • Les mer sex og samliv på Cpunktet.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning