Sexliv for småbarnsforeldre

Er det i det hele tatt mulig? Her får du tips!

Publisert Oppdatert

Det er ikke så lett ha et sexliv når du har et spedbarn som gråter hele natta eller en nysgjerrig treåring som tasser fra rom til rom til alle døgnets tider. Men med litt ekstra kreativitet er det langt ifra umulig å kose seg sammen med partneren.

 

Familieterapaut ved Holbergsplass legesenter i Oslo, Vikebe Bonne Øyri, mener at sex er en veldig privat ting, og at barn ikke bør være i nærheten når mor og far har sex.

 

- Kan bli skremt

 

- Barn kan faktisk bli ganske skremte av å se og høre foreldrene ha sex, fordi man oppfører seg veldig annerledes når man har sex enn ellers, både med tanke på bevegelser og lyder, forklarer Øyri.

 

Så hva kan du gjøre for å få klemt inn litt sex mellom måltider, bleieskift og stell? Her er noen forslag:

 

  • Små barn sover mye. Benytt anledningen.
  • Spør venner og familie pent om de vil sitte barnevakt.

 

Hva hvis dere blir oppdaget av barnet?

 

Men hva skal dere gjøre hvis barnet mot alle odds skulle komme over dere mens dere har sex?

 

Bonne Øyri sier at det er viktig om man tror barnet har fått det med seg eller ikke. Det naturlige er også å avbryte akten og si noe til barnet.

 

- Svarene vil avhenge helt av barnets alder. Kanskje man kan si at mamma og pappa bare tulla, eller lekte. Det er viktig at man ikke sier mer enn barnet er i stand til å forstå. Hvis barnet ikke ble bekymret eller redd, vil et lett svar som det at vi bare tulla være nok, sier Bonne Øyri.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning