Oppdag hans utroskap!

Aner du ugler i mosen? Her er tegnene du skal se etter!

Publisert Oppdatert
Er du redd for at din kjære er utro? Da skal du kjenne etter på magefølelsen din, mener familieterapeut Vibeke Bonne Øyri.

Snoking - om nødvendig

- Ta magefølelsen din på alvor, om du har en mistanke kan det hende du har rett, sier Øyri til Kvinneguiden.

Hun forteller at hun ofte opplever at den ene parten i et forhold lenge har skjønt at kjæresten har vært utro, og hatt en vond følelse selv om man ikke har sett noe konkret.

Likevel synes ikke familieterapeuten at det er riktig å snoke i sakene til kjæresten.

- Det bryter med etiske grenser å sjekke mobiltelefonen eller e-posten til kjæresten, men jeg har hatt mange kvinner hos meg som har vært i sjokk etter å ha avslørt kjærestens utroskap via mobilen hans. Da har de allerede hatt en mistanke på forhånd, forklarer Øyri.

Derfor skjer det

Det er mange grunner til utroskap, men som oftest handler det om dårlig kommunikasjon;

- Utroskap kan oppstå fordi man har det dårlig sammen, man har vokst fra hverandre, spenningen er borte og det er rett og slett kjedelig å være i forholdet. For mange er det nødvendig med spenning og intensitet i kjærlighetslivet og for noen er det ikke så farlig at det ikke eksisterer så mye av dette i forholdet. Da blir det en ubalanse mellom partene som kan føre til utroskap, forklarer Øyri.

Du kan takle det

Utroskap er et alvorlig tillitsbrudd og det er vanskelig å leve sammen som par etter at noe slikt har skjedd. Familieterapeuten oppfordrer par og enkeltpersoner til å søke profesjonell bistand dersom de opplever utroskap og ikke alltid høre på venners råd;

- Det er mulig å leve sammen etter utroskapen, men man er nødt til å tilgi, bli ferdig med det og legge det bak seg. Likevel er det mange som sliter med å stole på kjæresten i ettertid, sier Øyri.

5 tegn på utroskap

  • Han oppfører seg annerledes enn han pleier og er gjerne urolig.
  • Han kjøper plutselig mye nye klær og er veldig opptatt av utseendet sitt.
  • Han jobber mye overtid og må tilbringe mye tid på jobben på fritiden sin.
  • Han er kritisk til forholdet.
  • Dere har mindre sex enn tidligere.
utro2-320.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning