Ok å ha guttevenner?

Fungerer tette vennskap mellom kvinner og menn? Meningene blant våre forumbrukere er delte.

Publisert Oppdatert
Meningene er delte når det kommer til spørsmålet om nære vennskap mellom kvinner og menn. I tråden "Kvinner og menn - kompiser?" i Singelforumet diskuterer våre forumbrukere temaet.

Les også: Forelsket - på avstand

Les også: Flere venner?

Les også: Venner med eksen?


Her er et utdrag:

"Fullstendig idiotisk for kvinner og menn å innbille seg at de kan være kompiser".

"Hmmm, jeg har nå egentlig flere guttevenner enn jentevenner, og det fungerer aldeles utmerket - fullstendig platonisk og avslappet. Kanskje ting hadde vært annerledes om jeg var singel? Klart, om en mann og en dame blir sperret inne sammen lenge nok, så er det uunngåelig at de kommer til ha sex før eller senere, men jo, menn og kvinner kan være kompiser"!

"Rent logisk så er det mange grunner til at menn og kvinner kan ha gode vennskap. Og empirisk sett ser man at dette forekommer ofte. At det kan bli seksuell spenning mellom venner av motsatte kjønn synes jeg ikke er noen krise, så lenge man er ærlig og åpne og vet hvor man står så det ikke blir noen misforståelse. Mine mannlige venner vet at dette er kun vennskap, og derfor har vi ikke noen slike problemer. Noen av de har jeg vært venner med i mange år nå".

"Ja, det kan fungere så lenge en eller begge er i et forhold. Eller han er homofil".

"Jeg ser ikke fornuften i at kvinner og menn er kompiser - etter barnehagen".

"Jeg ser ikke fornuften i å ekskludere et helt kjønn når du skal finne venner. Det finnes utrolig bra mennesker blant begge kjønn, at du ikke klarer å verdsette en kvinne for andre kvaliteter enn kjønnsorganet hennes er helt vilt.

Jeg forstår noens bekymringer for at det kan bli noe klabb og babb med følelser, men i min erfaring er dette som oftest ufarlig og lett å behandle og komme seg forbi for sosialt oppegående mennesker. Og om det så går skeis med en eller to så er det verdt alle de som det fungerer med. Livet mitt hadde vært fattig uten alle de gode mannlige vennene mine".

"Jeg kan ikke ha en partner som er så sjalu at han ikke takler at jeg har mannlige venner som jeg har hatt hele, eller store deler av livet, det sier seg selv".

"Husk en ting damer, gi hvilken som helst mannlig venn en mulighet for å feie over dere, og han vil gjøre det. Et element kvinner ofte ignorerer eller utnytter".

"Menn og kvinner kan ikke være "bare venner" - det er alltid litt spenning i mellom de og den ene føler gjerne etter hvert litt for den andre. Ikke alltid: i Norge og på KG florerer det sikkert av jenter som hevder de har drøssevis av guttevenner, men jeg har ikke tro på slike "vennskap". Det er jo mange slags vennskap; jeg har jo vært venner med flere gutter/menn gjennom årene, men de blir aldri venner i den forstand at jeg inviterer de med hjem eller på kino eller kafè. Så slike vennskap har sine begrensninger til å være sammen i gruppe med flere, for min del".

gutter_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning