Når svigermor er en heks

Har du en svigermor som forsurer hverdagen? Les rådene her!

Sist oppdatert

Hun ringer støtt og stadig, kritiserer alt du gjør og behandler fortsatt sønnen sin som en liten gullunge. Er du en av de som har vært litt uheldig med svigermor? Her gir psykolog Solveig Vennesland deg noen råd til hvordan du kan tar et oppgjør for å bedre situasjonen!

 



  • Ikke si alt
    Ifølge Vennesland lønner det seg ikke å buse ut med akkurat hva du synes om svigermor. Det kan være mange forhold som en svigerdatter ikke forstår eller vet om. Føler du deg dårlig behandlet behøver du ikke gå på silkeføtter, men bruk fornuften når du snakker, ikke følelsene.

 

  • Snakk via mannen din
    I stedet for ta et oppgjør ansikt til ansikt med svigermor alene, bør du heller snakke med mannen eller kjæresten din først.

    - De to unge i dette må vite hva dette handler om, og finne ut hvorfor det er sånn. Diskutér hvilket forhold dere ønsker å ha til svigermor.

 

  • Opptre samlet
    - Når et oppgjør med svigermor er i gang, er det viktig at mannen din tar ordet først og forklarer svigermor. Det er i tillegg viktig å opptre samlet, og dere to må støtte hverandre, sier Vennesland.

 

  • Forstå mannen din
    Når du har problemer med svigermor, er ikke bare bare for mannen din heller. Hun er tross alt hans nærmeste slektning, og de kjenner hverandre som regel godt.

 

Vennesland legger til at når du snakker med mannen eller kjæresten din om saken, gjelder det å få ut kruttet, da blir problemene som regel mindre av seg selv.

 

- Slike problemer går ikke over av seg selv. Har det holdt på i mer enn fem år, betyr det som regel at noe er veldig galt.

 





Denne saken ble første gang publisert 17/09 2008, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også