Når han trenger rom

Unngå å bli den kontrollerende kjæresten!

Publisert Oppdatert
For å få et velfungerende forhold er det like viktig at man fungerer fra hverandre som sammen. Et sunt forhold vil alltid tjene på å gi hverandre litt rom til å dyrke hobbyer eller vennskap.

Les også: Sovestillingen avslører forholdet

Les også: Få et fantastisk forhold

Les også: Etter krangelen...


Synes du imidlertid at det er vanskelig å gi han rom, bør du lese disse tipsene:

1. Innse at litt avstand er en bra ting
Jo før du innser at det å gi hverandre litt rom er normalt, jo bedre. Dette går selvsagt begge veier. Føler du at forholdet har vært på bristepunktet flere ganger, bør du forsøke å slippe taket for en stund. Slutt å kontrollere hva han gjør, og slutt å bekymre deg over det som mangler i forholdet. Lær deg å slappe av i nuet.

Ved å la ting være slik de er en stund, har det en tendens til å fikse seg selv over tid.

2. Du vil miste han om du kveler han
Innse at jo mer han føler seg kvalt, jo mindre vil han trives i et forhold med deg. Du trenger ikke å frykte det verste om han ønsker mer tid for seg selv, så lenge han fremdeles signaliserer at han faktisk bryr seg om deg. Det kan være mange årsaker til at man ønsker tid for seg selv: Han er stresset på jobb, sliter på skolen eller er bekymret over noe. Eller at man bare har behov for å gjøre noe annet en periode.

3. Still spørsmål
Ikke vær redd for å diskutere hvor mye tid og rom dere skal ha fra hverandre i forholdet. Ved å avklare dette slipper du å føle at du invaderer livet hans, samtidig som du vet hva du har å forholde deg til. Kanskje kan fredagskveldene bli fast jentekveld i stedet for sofakroken med kjæresten?

4. Forhold deg rolig
Det er viktig at du ikke går i forsvarsposisjon når han signaliserer at han trenger litt tid for seg selv. Bruk det heller til din fordel, og finn på noe du liker å gjøre. La han vite at det er helt greit for deg at han ønsker litt rom.

5. Lag tid for deg selv
I stedet for å ville bruke hver ledige time med kjæresten, kan du se hans behov for rom som en utmerket anledning til å gjenoppta mer kontakt med venner, drive med hobbyer og ulike aktiviteter. Fokuser på deg selv, og hvilke muligheter du har. Finn ut hva som gjør deg lykkelig, og hva du har behov for. Ikke la alt handle om han!

Kort sagt: Finn en mening med livet som ikke gjør at den eneste lykken er kjæresten!

6. Vær tålmodig
Hvis du gir kjæresten rom til å dyrke interesser og kompiser, er sjansene større for at han kommer til å savne deg, og sette større pris på deg når han er hjemme. En kjæreste med konstant dårlig samvittighet hver gang han beveger seg utenfor dørstokken, gagner verken deg eller han.

7. Respekter hans valg
Dere er fremdeles to individer selv om dere er i et forhold. Det er ikke du som bestemmer hva han skal gjøre, like lite som han kan bestemme over deg. Jo mer respekt og frihet dere gir hverandre, jo mer komfortable vil dere bli i hverandres selskap. Ingen liker å bli sjefet over, og jo mer man presser, jo mer skyver man vedkommende fra seg.

8. Vær hverandres venner
Lytt til hverandre, og ikke avbryt hverandre med kritikk og sårende bemerkninger. Det sier seg kanskje selv, men det er lett å gå i denne fellen når stemningen surner til og man er grunnleggende uenige.

Vær heller venner, støtt hverandre, og snakk sammen om det som er tungt i hverdagen. Gjør morsomme ting sammen og gjør forholdet mer lystbetont.

Kilde: Wikihow.com rom_hoyde
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning