Når forholdet møter veggen

Forandre forholdet ditt med bare fem enkle grep!

Publisert Oppdatert
Etter flere år som kjærester, og kanskje også samboere, har dere prøvd etter beste evne å blåse liv i de slukne glørne. Men samme hva dere gjør, så er det ett eller annet der som ligger og gnager. Kanskje det finnes håp, se her:

Unngå diskusjoner
Når følelsene stormer som verst, kan det være lurt å trekke seg litt tilbake. La sinnet og irritasjonen kjølne, og vær sikker på at du velger riktig tidspunkt å ta opp problemer i forholdet på. Styr med andre ord unna diskusjoner når typen kommer utslitt hjem fra jobb.

Lytt
Ja, alle samlivseksperter og terapeuter sier det. Allikevel er det innmari lett å glemme når han sitter der og prøver å unnskylde nok en avtale han ikke holdt. Å lytte uten å bli kritisk kan være en prøvelse, men det kan også være lurt. Kanskje viser det seg faktisk at han hadde en god grunn til å gjøre det han gjorde.

Søk hjelp - i verste fall alene
Når forholdet skranter er gode råd dyre, men viktig for å komme videre på rett kjøl igjen. Hvis han ikke ønsker å bli med på samlivsterapi kan du forsøke å få en av hans venner til å hjelpe deg med overtalelsen. Det trenger imdilertid bare en person til å forandre dynamikken i forholdet, så du kan faktisk gå alene. Det kan gi deg muligheten til å se hvordan du ønsker forholdet skal være, og hva du får ut av det.

Kjemp for kjærligheten
Hvis du selv har sluttet å gi små kjærtegn eller ikke bryr deg så nøye om å høre på hva han forteller, bør du begynne med det igjen. Dette er noe av det viktigste for å få tilbake den gode forelskelsen.

Vis han følelser
Bittesmå tegn ppå hengivenhet, som for eksempel å stryke han på ryggen, ta hånda hans eller å lage en god middag kan faktisk bety mer for han enn du tror!

Kilde: Cosmopolitan UK forhold_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning