Når eksen treffer en ny...

Slik tar du det med verdighet!

Publisert Oppdatert
Etter timer med tårer, peptalk og overbevisninger om at du er for god for han, føler du at du har kommet deg et skritt eller ti videre. Det vil si, helt til du hører at han har funnet en ny. Plutselig blir bruddet enda mer virkelig, og tapet mye større. Han vil ikke ha deg, men henne vil han gjerne dele armkrok, sofa og late søndager med... Hvordan takle at han har ny kjæreste?

Slik tar du det med verdighet:

Hold avstand
Da dere gjorde det slutt bestemte dere kanskje for å være venner. Eller i alle fall holde kontakten. Hvis du fremdeles savner han bør du både for din egen del, og hans, holde deg unna. Vennskap med en eks du fremdeles savner er en dårlig ide, og du kommer kun til å få det vondt. Ved å holde kontakt kommer du ikke videre med ditt eget liv, men blir til stadighet påminnet om at han har det.

Husk det negative
Skriv ned en liste over de mest negative tingene ved deres forhold. Det kan ikke ha vært bare solskinnsdager siden det tross alt er slutt. Tenk på den dårlige musikksmaken hans, de ekle tåneglene og den frekvente hvitløksånden. Dette er det den nye som skal slite med, ikke du!

Aksepter den nye
Du har ingenting å vinne på å bli hysterisk, sjalu og knekke sammen. I alle fall ikke foran han! Den beste tilnærmingen til det hele er å akseptere at han har ny kjæreste og ønske han lykke til. Det du egentlig føler kan du vente med til neste kveld med venninnene. Du kan imidlertid tillate deg å si at du synes at dette er litt tøft, og at du derfor ikke ønsker så mye kontakt i tiden fremover.

Hun er ikke bedre enn deg!
Til tross for anstrengelsene så fungerte dere ikke sammen. Da er det kanskje ekstra vondt å tenke på at han får det til med en annen person. Det betyr allikevel ikke at hun er bedre enn deg. Dere er bare forskjellige personer. Det finnes menn der ute som du vil gå mye bedre sammen med enn hun noen gang vil. Det ligger i den menneskelige natur!

Gi det tid
Husk at begynnelsen av er forhold stort sett alltid er veldig rosenrødt og romantisk. Helt til virkeligheten setter inn. Gi eksen og hans nye dame litt tid til å møte hverdagen, og komme seg ut av euforien. Når hans stormforelskelse legger seg litt, vil det kanskje ikke gjøre så vondt lenger, og du vil kanskje allerede ha kommet deg videre selv.

Bli lykkelig selv
Kjærlighetssorg er kanskje noe av det verste man kan oppleve. Der og da føles det ut som om livet faller i tusen knas, og at du aldri kommer til å bli lykkelig igjen¿ Dette er feil! Men hvor lang tid du bruker på å komme deg videre avhenger i stor grad av deg selv. Ikke bli den plagsomme eksen som aldri greier å gi slipp. Bruk heller tid på å bygge opp eget nettverk, date andre menn og finn lykken på egen hånd.

Når du selv har det bra spiller det plutselig ikke så stor rolle hvor lykkelig eksen har det. Kanskje greier du til og med være glad på hans vegne, og sette oppriktig pris på at det ikke ble dere to.

Kilder: ehow.com, ezinearticles.com, flipthisbreakup.com ny_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning