Myter om sex

Vi blir lurt til å tro at dette ødelegger eller forstyrrer sexlivet...

Publisert Oppdatert
Små misforståelser kan være skyld i dårlig sex, derfor er det en god idè å rydde opp i de mytene man har om hverandre for å få sannheten frem!

Fleip eller fakta?

Dette mener den amerikanske legen og forfatteren bak sex-og samlivssiden Real Relationships, Les Parrot.

I følge ekstrabladet.dk mener han at menn har misforstått et par ting eller syv når det gjelder sex og kvinner...

Her er de syv vanligeste misforståelser og myter;

1. Fristelser

- Menn blir ikke fristet av andre kvinner i et lykkelig ekteskap. Feil! Det er ikke fristlsen i seg selv som er farlig, det er å gi etter for den som er problemet... Alle menn blir fristet av andre kvinner uansett hvor godt forholdet er eller hvor vakker kvinne de har som partner. Et lykkelig ekteskap beskytter ikke mot flørtende kvinner, men det handler om å styre seg selv. Parrot mener det er en god idè å ha et bilde av sin partner på kontoret, på mobilen, i lommeboka slik at man husker sitt forhold og dets forpliktelser.

2. Ereksjon

- Sex begynner først når mannen får ereksjon.
Feil! Det burde begynt lenge før. Det er et godt utgangspunkt for sex hvis ens partner er kjærlig og oppmerksom i hverdagen, da ser man frem til å gå til sengs med hverandre. På den måten blir forspillet en naturlig overgang til sex, enten det er hurtig eller langsomt.

3. Spontanitet

- Sex er best når det er spontant.
Feil! Det er ingen tvil om at spontan, impulsiv sex er deilig, men det er sjelden det er tid og plass til dette. Vi er travle med karriere, barn, trening og venner og har mange planer. Derfor kan det være en fordel å planlegge sex selv om det lyder uromantisk. Fordelen er at man kan lade opp mentalt selv om det er en regnfull onsdags kveld etter at ungene endelig har lagt seg...

4. Å styre kampen

- Sex er best når mannen styrer.
Feil! Sex er selvsagt en lagsport og hvis begge får inflytelse på både taktikk og utførelse, er det større sjanser for at begge får sine fantasier utlevd og at begge blir fornøyde. Dette er et viktig punkt.

5. Kommunikasjon

- Sex kan redde dårlig kommunikasjon.
Feil! Forsoningssex er selvsagt deilig men det mister raskt sin verdi hvis det er den eneste sexen man har. God kommunikasjon er limet i et forhold og for mange er kommunikasjon forutsetningen for god sex. Et sterkt og varig forhold skapes ikke i sengen...

6. Mer sex

- Menn vil ha mer sex enn kvinner.
Feil! Mange kvinner vil protestere vilt og inderlig mot denne påstanden. Det er ikke riktig at kvinner vil ha mindre sex, men kvinners tenningsmekanismer fungerer annerledes enn menns. Det er gjerne mer kompliserte også, kvinner blir lettere distraherte av hverdagsplikter enn det menn blir. Så dersom menn ønsker mer sex, handler det om å hjelpe til i hjemmet!

7. Kjedelig

- Sex med samme person blir kjedelig.
Feil! Det er opp til den enkelte, og her har man ansvaret selv. Det er riktig at sex kan bli rutinepreget hvis man lar det bli slik. Men nettopp par kan være åpne og ærlige med hverandre. Det er lettere å eksperimentere fordi man har trygghet og kjærlighet i forholdet. Myter320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning