Menn knekt etter skilsmisse

Mens kvinner har det verst før skilsmissen, er det mennene som lider mest etterpå.

Sist oppdatert
Det hevder svensk sosiolog.

- Mannen har ofte ikke sett hvor forholdet er på vei, men kvinner er i mye større grad følsomme overfor ekteskapelige problemer, de stiller spørsmålstegn og utfordrer. Det gjør ikke mannen, og han regner som oftest ikke med at forholdet ender i en skilsmisse, forklarer sosiologen Michael Gãhler til Expressen.se.

Menn klarer seg dårlig

Gãhler har nettopp laget en avhandling, "Life after Divorce", hvor han intervjuer et stort antall menn og kvinner både før og etter en skilsmisse. Et klart resultat er at menn har det vanskeligere enn kvinner etter skilsmissen.

Les også: Når han har barn

Les også: Å snakke sammen



- Særlig dårlig har de mennene som etter flere år ikke er gått inn i et nytt forhold. Sammenlignet med kvinner som befinner seg i samme situasjon, er det stor forskjell på deres psykiske helbreding.

Kvinner ser situasjonen

Også Marie Wadsby fra ungdomspsykiatrisk avdeling ved Linköpings universitet har forsket på emnet:

- Kvinner reagerer tidligere enn menn på et dårlig forhold. Kvinnenes utilfredshet har vokst og vokst, og når de har forsøkt å ta det opp med mannen sin, har de ikke blitt lyttet til. Mennene har simpelten ikke oppfattet situasjonen like alvorlig som kvinnene har, noe som forklarer hvorfor de har det så vanskelig etterpå, forklarer Wadsby til Expressen.se.

Så kvinnen har det altså dårligere før skilsmissen, men etterpå er hun allerede i gang med å komme seg;

Les også: Derfor er du utro

Les også: Ødelagt av kjærlighetssorg

Les også: Forelsket i opptatt mann



- Det ser ut til at kvinnen sørger over skilsmissen før den er et faktum.

I følge Wadsby er det i 60 prosent av tilfellene kvinner som tar initiativ til skilsmisse. Begge forskerne vil gjerne punktere myten om at menn knapt rekker å skille seg før de får en ny partner å trøste seg med. Det ser ut til å være det samme for begge kjønn.

Kilde: Expressen.se

Denne saken ble første gang publisert 22/04 2010, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også