Menn dropper intelligens for skjønnhet

For menn er det viktigere at damene er pene enn at de er intelligente. Iallefall hvis vi skal tro en ny undersøkelse som viser oppsiktsvekkende resultater!

Publisert Oppdatert
Det viser seg at menn jakter på gode gener i en kvinne. En ny undersøkelse forteller at menn underbevisst foretrekker ytre skjønnhet fremfor humor og intelligens når de ser etter kvinner som kan føde deres barn.

Skal vises frem

I undersøkelsen som er utført av danske Ekstra Bladet, viser de 1997 svarene at kvinner helst vil ha menn som får de til å le, mens menn ønsker kvinner som er vakre å se på.

21 prosent av mennene svarer at de går etter utseendet når de jakter på en partner, og en nesten like stor prosentdel av kvinnene svarer at humor er det viktigste i en potensiell partner.

Den danske sexologen Katrine Berling Christensen sier til ekstrabladet.dk at humor og latter er viktig for kvinner fordi det får oss til å ha det bra og slappe av.

- Vi blir glade og føler oss levende når vi ler! Vi kan slappe av og behøver ikke tenke på ansvar og plikter, sier Berling Christensen til ekstrabladet.dk.

Menns ønske om kvinnelig skjønnhet overskygger deres behov for kvinner med humor. Kun åtte prosent synes det er viktig å finne en kvinne med humor som de kan ha det moro sammen med. Og bare syv prosent av de spurte mennene tenner på intellekt. Til gjengjeld mener over halvparten av de spurte mennene at utstrålingen er viktig.

- Menn ser etter gode gener. Han vil spre sin sæd og lage barn, derfor skal hans partner se bra ut. Utover det vil alle menn gjerne ha en kvinne som de kan vise frem. Hun skal være presentabel slik at han kan ta henne med overalt. Man skal både kunne ta henne med hjem til mor, og til vennene, sier sexologen.

- En sterk utstråling trekker opp. Men når man først lærer hverandre å kjenne, ser vi ikke lengre håret på ryggen eller føflekken på haken, man ser mennesket og elsker det, sier hun.

Ser på brystene

Deltakerne i Ekstra Bladets undersøkelse ble også spurt hvilken kroppsdel de tenner på hos en potensiell partner.

Her var mennene særlig begeistret for bryster og rumper, og kvinnene fokuserte helst på mannens ansikt.

- Det er viktig for kvinner å føle seg sett. Og føle at vi blir forstått! Selv når vi bare går ut på byen for å treffe en kjekkas for kvelden. Vi leter ofte etter kjærlighet hvorpå menn ofte først tenker på sex. Derfor er det så viktig for dem at bryster og rumper ser bra ut! Hvis det bare er til et one-night-stand, kan jeg godt forstå at mennene sjekker ut kroppen til damene, sier Berling Christensen til ekstrabladet.dk.

Intelligens er altså viktigere for kvinner enn for menn ifølge undersøkelsen, også det har sexologen en forklaring på;

- Hvis en mann er intelligent, har han som regel ambisjoner og mål, noe som virker veldig maskulint. Han fremstår som en som kan forsørge kvinnen, noe som gir trygghet. Dette ligger helt tilbake i urtiden hvor menn skulle forsørge oss slik at vår overlevelse var sikret, sier hun. Flrting320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning