Kyss deg lykkelig!

Er du på jakt etter drømmeprinsen? Det er mulig du må kysse minst 29 menn før du finner ham!

Publisert Oppdatert
Kyssing den nye lykkeformelen dersom vi skal tro en ny undersøkelse som viser at halvparten av alle nordmenn synes at kyssing gir en følelse av lykke. 53 prosent føler lykke og velbehag ved å kysse, hele 63 prosent føler glede og 69 prosent føler kjærlighet ved å kysse.

Kyss mer - lev lenger

De som bor på Sør-Østlandet er de hyppigste kysserne her i landet. 66 prosent av de som bor i denne landsdelen kysser til daglig mange ganger om dagen, og de fleste mener det viktigste kysseverktøyet er myke lepper.

- Kyssing kan være en enkel lykkeformel - og det beste av alt er at det er gratis. La oss sette kyssing litt høyere opp på dagsorden, oppfordrer Sidsel Kløw, markedsansvarlig i RFSU i en pressemelding.

7 av 10 i aldersgruppen 25-35 år kysser til daglig mange ganger om dagen og er tett fulgt av gruppen 35-44 år og 45-54 år der 6 av 10 kysser daglig mange ganger om dagen. Aldersgruppen 55+ er de av oss som kysser minst i løpet av en uke, men kun 7 prosent sier de aldri kysser.

Det mest oppsiktsvekkende er at undersøkelsen viser at ektepar som kysser hver dag, lever i snitt fem år lenger, tjener i snitt 20-30 prosent mer, har færre trafikkulykker og færre sykefraværsdager!

Nær halvparten av oss bruker tungen når vi kysser, videre sier 45 prosent av oss at vi kysser med kroppskontakt. Oslo/Akershus er den landsdelen som kysser oftest med kroppskontakt og Hedmark/Oppland er den landsdelen der tungen benyttes hyppigst.

Kyssing på verdensbasis

Visste du at:

  • Verdens lengste kyss varte i 31 timer, 18 minutter og 33 sekunder. Dette ble utført av det italienske paret Andrea Sarti og Anna Chen.
  • En jente har i snitt kysset 29 gutter før hun finner drømmeprisen.
  • En person som er 70 år har i snitt kysset 11.000 minutter i sitt liv.
  • Når vi kysser bruker vi inntil 38 muskler.
  • Når vi kysser lidenskapelig utveksler vi i gjennomsnitt 60 ml væske.
  • Når vi kysser i 3 minutter forbrenner vi 12 kalorier.


  • Kilde: Berlingske Tidene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning