Kvitt deg med sjalusi

Raser sinnet inni deg? Pust dypt og tenk heller på løsninger - her får du noen råd!

Publisert Oppdatert
Sjalusi er vondt og fortvilende, sårende og frustrerende. Men det er også en forsvarsmekanisme!

Forsøk dette

Vi har tidligere skrevet at sjalusi kan beskytte kjærligheten , men om det blir så mye fra den ene parten at det går ut over relasjonen, handler det om forsøke å takle problemet og komme over sorgen.

Ekspertene sier at for at dere skal kunne takle dette, er det viktig at personen som kjenner sjalusi først og fremst erkjenner at hun/han har et problem, for så å finne ut hvordan man kan takle dette.

1. Det er også viktig å finne ut av årsaken til sjalusien. Forsøk å motstå fristelsen ved å skylde på andre. Eksperter er stort sett enige om at sjalusi handler om egen usikkerhet fremfor andres handlinger. Sjalusi kan forsvares i enkelte tilfeller, men som oftest ikke.

2. Dersom du er den som er sjalu i forholdet er det viktig å begynne med egen selvfølelse. Du må bli mer selvsikker og jobbe med din egen selvtillit. Tenk over hva som er bra med deg, spør andre om de kan nevne positive ting ved deg som person. List opp alt du er fornøyd med ved deg selv.

3. Det kan være lurt å lage deg et lite nettverk av venner og familie som kan hjelpe deg å bygge opp din selvtillit fremfor å dyrke din egen usikkerhet alene. Du kan til og med lage et lite "kodeord" som bare du og kjæresten din kan, dette kan du bruke i situasjoner hvor du merker at du blir sjalu og trenger ekstra støtte.

4. Realisere planene dine. Lær deg å gjenkjenne sjalusifølelsen når den sniker seg innpå. Analysere følelsene så snart som mulig og kjenn etter om de kan forsvares eller om følelsene oppstår som et resultat av egen usikkerhet.Kilder: ezinearticles.com, ehow.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning