Kvinner hjelper minst

Det er ikke alle situasjoner vi ønsker å hjelpe til i..

Sist oppdatert
Jada - du hjelper kanskje gladelig til om en fremmed spør deg om veien på gata, du gir gjerne en slant til tiggeren på hjørnet, klart du plukker opp varene som falt ut av hendene på den gamle damen - men er det èn ting du nekter, så er det å låne bort telefonen din!

Tviholder på mobilen

Hvis du møter noen som påstår de er i nød og trenger å låne en mobiltelefon, kan de bare glemme å spørre oss damene.

Dette er iallefall saken om vi skal tro på funnene fra undersøkelsen som Chess har gjennomført sammen med InFact.

Den viser nemlig at få er villig til å låne bort mobiltelefonen til en fremmed på gaten selv om han eller hun bare ønsker å gi en kort beskjed. Bare en av fire nordmenn ville tillatt det.

- Jeg håper de som blir spurt i hvert fall velger å se an situasjonen først. I enkelte tilfeller kan situasjonen være svært alvorlig. Men det er blitt slik at mobilen har blitt en kjær og privat eiendel hvor vi lagrer privat informasjon, som alt fra meldinger og bilder til annen sensitiv informasjon, forteller markedsdirektør i Chess, Jarle Alvær.

- Kvinner mer usikre

Verst er imidlertid holdningen blant damene. Kun 23 prosent kunne tenke seg å låne bort mobilen, i motsetning til 32 prosent av mennene.

- Kvinner er ikke nødvendigvis mindre hjelpsomme av natur, men generelt vil de nok bli mer usikre enn menn i slike situasjoner. De er generelt flinkere enn menn til å ta vare på seg selv, og det kan være denne mekanismen som slår inn. Derfor er det forståelig at damene er litt mer restriktive med å låne bort mobilen til fremmede, sier Alvær.

kvinnemobil2-220

Denne saken ble første gang publisert 05/11 2009, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også