Kjip singeltid

Single kvinner og menn går den verste tiden i møte.

Kjip singeltid

Kjip singeltid

Publisert Oppdatert
Jul og nyttår er den verste høytiden for single nordmenn, og 10 prosent av single har opplevd samlivsbrudd i løpet av høytiden.

Det kommer frem i en omfattende undersøkelse som Match.com har gjennomført for å avdekke de singles forhold til årets høytider.

Ensom som singel

Resultatene viser at julehelgen er den desidert vanskeligste høytiden for single nordmenn. Så mange som 4 av 10 opplever jul og nyttår som mest stressende på grunn av følelsen av ensomhet og at man fortsatt er singel, når det nærmer seg slutten på nok et år.

Les også: Sjekker damer på tur

Les også: Ulykkelig singel

Les også: Menn dater gjerne alenemødre


Vinteren er også den årstiden der flertallet av de single merker savnet etter en kjæreste mest og hele 10 prosent oppgir at de har opplevd samlivsbrudd i forbindelse med jul og nyttårsaften.

De nærmere 1000 norske single som har svart på undersøkelsen synes at jul og nyttår er de absolutt vanskeligste høytidene å være singel. Hele 40 prosent sier at denne perioden er vanskeligere enn til sammenligning sommerferien, Valentines Day og bursdager. 24 prosent føler at de ikke kan leve opp til omgivelsenes krav om at julen skal være en glad høytid, mens 22 prosent sier at høytiden gjør det så tydelig at nok et år har gått og man fortsatt er singel.

Triste vintermåneder

Mørketiden, som byr på mye innekos og mindre utendørsaktiviteter i fellesskap, raser opp på listen over vanskelige årstider for de single. 15 prosent av de single hevder at vinteren er den vanskeligste årstiden å være singel på og av disse begrunner hele 6 av 10 dette med at de gjerne skulle kost seg hjemme i sofakroken med noen de er glade i. 10 prosent av de spurte oppgir også at de har blitt dumpet eller har gjort det slutt med en partner i forbindelse med jul og nyttårsaften.

Jul alene

Så mange som 8 prosent av norske single sier de skal feire julen alene. Blant single menn er tallet så høyt som 10 prosent, mens single kvinner er mindre ensomme, med kun 5 prosent som planlegger å feire julen alene. Undersøkelsen viser også at de single mødrene oftere feirer julen med sine barn - 17 prosent av kvinnene feirer uten sine barn mens tallet for menn er hele 30 prosent.

- At menn opplever julen som så vanskelig er nok i stor grad knyttet opp mot den ensomheten de opplever i forbindelse med høytiden. Single fedre feirer i mindre grad sammen med sine barn og mange menn sitter også alene på selveste julaften, sier Hanna Bergholm, nordisk markedsdirektør i Match.com.

- Kvinner opplever derimot nyttårsaften som vanskeligere. Sosiale faktorer som å ha en morsom fest å dra på, å pynte seg, og det å ha noen å dele nyttårskysset med påvirker kvinner mer enn menn, fortsetter Bergholm.

Selv om resultatene av denne undersøkelsen viser at mange sliter med ensomhet i julen, klarer allikevel de fleste å være positive til fremtiden:

70 prosent av de single tror at de skal treffe den store kjærligheten i løpet av 2012. 10 prosent er helt overbeviste om at de kommer til å treffe den rette og at 2012 dermed blir kjærlighetens år for dem.


Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning