Kjærlighet på avstand

Slik får dere forholdet til å funke.

Kjærlighet på avstand

Kjærlighet på avstand

Publisert Oppdatert
Familieterapeut Kari. E Holter mener at noe av det viktigste med avstandsforhold er at begge parter fortsatt ønsker å beholde forholdet. Det å holde tett kontakt er alfa omega.

- Når man ikke ser hverandre daglig, er det viktig at man holder kontakten per telefon, sms, email, skype, facetime og lignende. Å fortelle hverandre hva man opplever og tenker på i hverdagen er av stor betydning for å holde forholdet levende og interessant, forteller hun.

Mange tanker og følelser

Det kan være mange farer forbundet med å leve i et avstandsforhold. Sjalusi er en av faktorene mange sliter med i en slik situasjon.

Les også: Tullerusk av forelskelse

Les også: Sunn sex

Les også: Duft til begjær


- Mange opplever at forholdet etter hvert blir annerledes, gjerne kunstig eller for hektisk. Hvis man har en tendens til å bli sjalu, kan nettopp avstanden gi grobunn for fantasier og sjalusi.

Når man lever fra hverandre er det normalt at man lever forskjellig, avhengig av hvor og hvordan man bor.

- Den største faren er nok tidsaspektet. De fleste par greier å leve i avstandsforhold for en kort periode. Slitasjen kommer vanligvis etter at man har pendlet eller bodd fra hverandre i ett års tid. Når man lever mer enn to år fra hverandre, har de fleste nådd en smertegrense.

Vær ærlig

Når man skal gå inn i et avstandsforhold er det viktig å være ærlig med seg selv. Ønsker man virkelig å være i dette forholdet?

- Man må tenke på om man er villig til å leve alene i den tiden den andre parten er borte. Par bør også ha åpne og ærlige samtaler med hverandre om hvordan fremtiden kan se ut. Det å avklare forventninger om hvor ofte man skal sees og hvem som skal betale reiser og lignende kan også være lurt.


Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning