Kjæresten uten eget liv

Har du en partner som ikke gjør annet enn å ligge på sofaen? Få råd her!

Publisert Oppdatert
Det er lett å bli fanget i et usosialt mønster når man blir kjærester, men det blir straks mer problematisk dersom den ene parten beholder sine interesser utenom forholdet mens den andre parten ikke gjør det.

- Ikke ditt ansvar

Sexolog Gro Isachsen sier til Kvinneguiden at det slettes ikke er din oppgave å aktivisere kjæresten din hele tiden.

- Du kan gjerne hjelpe han å spore ham over til nye interesser ved at dere gjør ting sammen, og til slutt blir dette noe han gjør alene. Likevel er det noe han må gjøre selv og det er ikke ditt ansvar å hjelpe ham å sosialisere seg, sier Isachsen.

Sexologen mener at dette er et fenomen som oftest kan ramme menn i forhold på grunn av forventningene i samfunnet;

- Det forventes at kvinner skal være "erteris", ha flere sosiale ferdigheter, mange venner og stor sosial omkrets. Kvinner er ofte flinkere til å beholde og ta vare på barndomsvenninner mens menns sosiale omkrets ofte består av folk fra jobben, forklarer Isachsen.

-Skummel ubalanse

Sexologen tror at dette skaper en skummel ubalanse i forholdet;

- Dersom du har et stort, sosialt nettverk og kjæresten din ikke er særlig sosial, kan det lett bli krangling dere i mellom og det kan ofte føre til at mye skjer på ene partens premisser, sier Isachsen.

Dersom kjæresten din er passiv og du er sosialt aktiv, kan dette gjøre konflikter mer synlige.

- Har kjæresten din fått sine venner gjennom deg, er det lettere at vennene dine tar deg i forsvar om dere blir uenige, sier Isachsen.

liv-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning