Imponer svigermor

Vinn svigermors gunst allerede ved første møte. Her er noen tips!

Publisert Oppdatert
Enten dere har vært sammen i en årrekke eller du er ny i familien, en svigermor er en person du blir nødt til å forholde deg til, på godt og vondt. Sørg derfor for å få en god tone med svigermor fra starten av!
 • Uhøflige folk?
 • Svigermor fra helvete
 • På godfot med svigers
 • Slik gjør du det:

  Skryt av sønnen hennes
  Fortell svigermor hvor heldig du føler deg som er sammen med sønnen hennes, hvor kjekk, smart og snill du synes han er. Det viser at du ikke tar sønnen hennes for gitt, samtidig som du indirekte forteller at hun har gjort en god jobb med å oppdra en slik flott mann.

  Inkluder henne
  Dere trenger ikke å invitere henne med på alle romantiske ferier, men en invitasjon til å bli med på hytta, handle kjøkkengardiner eller bli med på grilling kan gjøre underverker for forholdet til svigermor.

  De små tingene
  Ta med en hjemmelagd kake neste gang dere drar på besøk til svigermor, eller sett frem noen friske blomster neste gang du vet hun kommer innom. Det er slike små vennlige gester som viser at du bryr deg, og ønsker å være venner med henne.

  Forsøk å bli kjent med henne
  Det er ikke dem du ble sammen med, men du må allikevel forholde deg til svigerforeldrene resten av livet hvis du ønsker å være sammen med sønnen deres. Å ta initiativ til å bli kjent, vise interesse og stille spørsmål er viktig i møte med nye svigerforeldre. Spør for eksempel om hvordan de møttes eller hvordan sønnen deres var da han var liten. Kanskje lærer du nye ting du ikke visste fra før om din kjære, samtidig som svigerforeldrene får et inntrykk av at du er seriøs og oppriktig interessert i sønnen deres.

  Tilpass deg
  En ny familie betyr nye tradisjoner, verdier og måter å gjøre ting på. Det du er vant til hjemmefra er kanskje ikke slik den nye svigerfamilien gjør det. Forsøk derfor å tilpasse deg dem når du er på besøk, så kan du heller vise dem hvordan dine tradisjoner er når du inviterer.

  Fortell kjæresten din hva du føler
  Hvis han ikke vet at svigermor gjør deg usikker, kan du risikere å bli plassert i en rekke ubehagelige situasjoner du ikke trenger å være i. Vær forsiktig med å utbasunere følelsene dine, men fortell heller saklige fakta.

  La det gå
  Noen ganger må man bare innse at man ikke klarer å opprettholde en vennlig tone. Noen svigerforhold er dømt til å mislykkes, uten at man helt vet hvorfor. For alt du vet har svigermor store problemer, og sliter med ting du ikke er klar over. Det kan forklare hvorfor hun ikke er like klar for å ta imot ett nytt medlem i familien som du skulle ønske. I andre tilfeller er dere bare så forskjellige at det er vanskelig å forholde seg til hverandre. Vær ærlig med partneren din og fortell hva du føler, men forsøk å ha tålmodighet og se det an.

  Kilder: groomgroove.com, wikihow.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning