Ikke elsket tilbake?

Føler du at du gir han mye mer enn han gir deg?

Publisert Oppdatert
Dere har vært sammen en stund, og forholdet fungerer greit. Allikevel greier du liksom ikke å fri deg fra tanken på at du er mer glad i han, enn han i deg. Du kan rope ut for hele verden at du elsker han, mens han er mer lunken¿

Det virker ofte lettere å fortsette dette noe ensidige forholdet, i håp om at han vil få opp øynene, enn å avslutte det. Men selv om han ikke gjør noen tegn til å gjøre det slutt selv, trenger det ikke å bety at han er særlig engasjert i forholdet. Mange hater konfrontasjoner i så stor grad, at de holder heller ut i et lunkent forhold enn å bryte ut.

Å klamre seg til et mislykket forhold er voldsomt følelsesmessig skadelig. Du forlenger bare smerten, i tillegg til at det ødelegger selvtilliten og selvrespekten. Det beste alternativ er i mange tilfellet å slå opp selv, men det er kanskje lettere sagt enn gjort, når du tross alt er veldig glad i mannen.

En av de mest tungtveiende grunnene til å ikke bryte ut av et forhold hvor du ikke er elsket, er at du er redd for å bli alene. Det kommer an på hvor lenge dere har vært sammen, og hvor mye følelsesmessig energi du har lagt i forholdet, men å avslutte forholdet kan gi en følelse av at alt var forgjeves.

Det første du må gjøre er å ta opp problemet med partneren din. Fortell hva du tenker, og be han være ærlig med deg. Fortell hva du mener mangler i forholdet, og spør om han forstår hva du mener. Hvis han ikke viser noen interesse for å forbedre forholdet, bør du tenke deg godt om. Kanskje er det på tide å selv ta ansvar.

Slik lærer du å slippe taket:

Les tegnene
Første steg på veien til brudd er å se nøye på forholdet du er i. Tydelige tegn på at han ikke er like involvert som deg er; han er distansert, virker ikke spesielt gira på å møte deg, og ønsker aldri å møte familien din. Ikke ignorer magefølelsen, hvis det hele tiden kjennes ut som om du mister han, gjør du sannsynligvis det¿ En virkelighetssjekk er å lage en liste over alle tingene du synes er viktig i et forhold. Sammenlign med virkelighetens situasjon! Tenk hvor lykkelig du har potensiale for å bli, hvis du tar ansvar for deg selv.

Ned fra pidestallen
Ingen er perfekte, alle har feil og mangler! Er han egentlig så perfekt som du skal ha det til, eller er det kanskje mer frykten for å ikke ha noen som hindrer deg? Ta av deg skylappene og forsøk å se han med objektive øyne.

Ikke vær selvmedlidende
Ikke sitt hjemme og analyser over hva som er galt med deg. Kanskje mannen ikke satte nok pris på deg, men det betyr ikke at du er en taper! Hvis han ikke elsker deg betyr det bare at dere ikke var en god match. Bryt ut av det negative forholdet, og involver deg i egopleiende aktiviteter som trening og jobbmål. På den måten blir du et enda bedre parti når du virkelig møter ditt livs kjærlighet.

Kilde: www.lifestyle.msn.com e_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning