Ikke akkurat en drømmeprins

Hvorfor faller kvinner ofte for de slemme mennene?

Publisert Oppdatert
En titt i hvilket som helst sladderblad viser nok et brudd mellom kjendiser grunnet utroskap, narkotika eller vold. Men du trenger kanskje ikke gå lenger enn til egen vennegjeng for å finne ei venninne som er sammen med en drømmeprins som ikke behandler henne særlig bra. Men hun vil ikke høre, han er tross alt god på bunnen¿

Forskjellige typer
På overflaten virker slike "bad guys" som den ultimate gentleman; oppmerksom, sjarmerende og raus. I virkeligheten kan de isteden være umodne, ansvarsløse og egoistiske. De skyr ordet "forpliktelse" og er sleipere enn en ål i vaselin¿

Det er selvfølgelig forskjellige typer "bad guys" der ute. Man må skille mellom de umodne mennene som er redde for forpliktelse, og den mer farlige mannen som virkelig kan skade deg. Førstnevnte henger kanskje følelsesmessig igjen i tenårene, og har ikke lært å knytte seg til det motsatte kjønn. De gjør kanskje dumme ting, men de har ikke nødvendigvis intensjon om å såre noen.

Sistnevnte type er den mest ekstreme, de forstår ikke andre følelser enn sine egne. De vil gjerne manipulere, lyve og fortelle kvinner det de ønsker å høre for å oppnå det de vil. Disse mennene er farlige rett og slett fordi de ikke er i stand til å knytte seg følelsesmessig til noen.

Det kan være forvirrende at en oppegående flott kvinne holder sammen med en mann som behandler henne som dritt, som aldri ringer og som er uhøflig, mens det er en hel haug flotte snille menn der ute. Hvorfor er det egentlig slik at noen kvinner faller konsekvent for de "slemme" mennene?

Her er noen årsaker:

Negative mannlige rollemodeller
Kvinner faller for disse typene av ulike grunner. Noen søker etter en mann som minner dem litt om barndommens farsfigur. Hvis han hadde en negativ innflytelse kan kvinnen risikere å bli tiltrukket av slike negative menn når hun blir voksen.

Lavt selvbilde
Andre kvinner lider av lavt selvbilde, og føler seg verdiløse hvis de ikke har en mann i sitt liv. Om han er bra eller dårlig for henne spiller nesten ikke noen rolle, så lenge hun kan vise verden at hun betyr noe.

Tror på forandring
Noen faller også i heltinne-rollen, ved å tro at de kan forandre mannen med kjærlighet og omtanke. Dette er imidlertid ren ønsketenking da de fleste ikke plutselig forandrer seg til det bedre.

Motsetninger
I mange tilfeller handler det rett og slett om at motsetninger tiltrekker hverandre. Noen snille piker skulle ønske de var tøffere, men får det ikke helt til. De blir derfor tiltrukket av menn med en litt tøffere livsstil enn deres egen.

En såkalt "snill pike" har kanskje levd hele sitt liv etter samfunnets normer og regler. Hun har gjort som hun har fått beskjed om hele sitt liv, og latt andre bestemme hva hun bør gjøre og ønske seg ut av livet. Når man ikke få anledning til å være den man egentlig er, er det lett å bli tiltrukket av noen helt motsatt, som gir blaffen i lover og regler, og som lever akkurat som han selv ønsker.

Kilder: www.findarticles.com, www.topdatingtips.com bad_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning