I morgen blir det sex

Lørdagen er nemlig den store dagen for de fleste. Her er årsaken.

Publisert Oppdatert
Med helgen kommer som regel avslapning, hagearbeid, kos, fester, rødvin og deilig overskudd til å ta helt fri.

Det er derfor nesten halvparten av danske Ekstrabladet.dk har oftest sex om lørdagen. Det viser en undersøkelse nettstedet har gjort.

Vi er avslappet

Sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen forteller at de fleste føler seg mer avslappet på lørdager.

Les også: Ferie gjør oss mer forelsket

Les også: Sextopp på lørdager

Les også: God sex hele tiden- Vi har mer sex på lørdag fordi det er dagen vi er mest avslappet. Fredag er vi enda i gang med å gire ned etter uken som har gått. På lørdag har vi tilbragt en hel dag sammen, hvor vi kanskje har snakket sammen eller gjort noe sammen, noe som gir oss følelsen av samhørighet, sier Bentzen til Ekstrabladet.

Når vi både er uthvilte og kjenner samhørighet med vår partner, ligger alt til rette for sex;

- Lørdag er simpelten den dagen hvor det er minst stress og samvær er det optimale. Man behøver ikke vente til solen går ned fordi ungene ofte er ute av huset og leker. Det gir oss mulighet til sex i løpet av dagen, sier hun.

Er det ikke barn, gjelder det samme; det skal litt til å gire ned fra en travel jobbuke, og det skal være tid til å prate sammen for å føle seg nær hverandre.

Mer sex?

Terapeuten mener at samme prinsippet gjelder resten av uken også; man må sørge for å skape samhørighet med hverandre. Du må finne ut av når du og din partner føler dere nær hverandre; er det når dere forteller at dere elsker hverandre, eller når dere gjør noe sammen?

- Stresset forsvinner om dere gir hverandre en times stillhet når dere kommer fra jobben. Ikke snakk så mye med hverandre, ikke still krav til hverandre, bare la hverandre stresse helt ned, råder Bentzen.

Samtidig mener hun at stressede kvinner ofte har behov for å tømme seg for følelser, og at det da hjelper at mannen lytter, gjerne i en halvtimes tid. Da vil stressnivået til kvinnen gå ned, og hun kan lettere slappe av. Kvinnens kropp kan, i motsetning til mannens, ikke produsere de stoffene som skal til for å føle seg lidenskapelige, hvis de er stresset.

Planlegg sex

Men, det skal også vilje til. Og planlegging;

- Dere må sette dere ned og spørre hverandre hvor mye sex dere ønsker og når dere ønsker det. Deretter er det smart å legge en plan for hvordan dere får det til å skje i felleskap, sier Bentzen.

- Kan dere for eksempel droppe spillkveld og TV tirsdagen, for så å tenne stearinlys på soverommet og bare snakke om dere to, ferier og andre ting? Det fører ofte til en het stund, sier terapeuten til Ekstrabladet.dk.

Kilde: Ekstrabladet.dk
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning