Han var utro sammen med deg

Så hva i alle dager skal du gjøre nå? Kan dere virkelig bygge et nytt forhold sammen?

Publisert Oppdatert
Det snakkes ofte om personen som er utro, men det som snakkes mindre om er om elskerinnen faktisk ikke er en usympatisk dame som ikke tenker konsekvenser, men en dame som bare har falt pladask. Kanskje hun ikke en gang visste at han var i et forhold?

Det store spørsmålet er; om du treffer en fyr som er utro mot kjæresten sin med deg, kan du i det hele tatt utvikle et skikkelig forhold med ham og stole på at han aldri gjør det samme mot deg?

- Det er ikke et godt tegn om en mann er villig til å være utro, men dette skjer, sier psykolog og forfatter av boken "When Good Men Behave Badly", David Wexler til Cosmopolitan.com.

Les også: 17 sextips fra ham

Les også: Våre sexbekymringer

Les også: Avslør utroskapen- Av og til kan et nytt kjærlighetsforhold være en slags oppvåkning som fører til et bedre og lykkeligere forhold til en ny person enn det man hadde til sin eks.

De fleste menn er ikke utro fordi de ønsker å være drittsekker eller rundbrennere. Det koker ofte ned til en mangel på selvtillit, og et ønske om bekreftelse.

- En person som blir i et forhold som ikke fungerer, føler ofte at de sitter fast og kanskje har de ikke mot til å avslutte ting, sier forfatter av boken "Intimacy After Infidelity", Lorie Teagno.

Det er selvsagt et faresignal, men behøver slettes ikke bety at det neste forholdet er dødsdømt.

Problemer med å binde seg

- En av grunnene til at vi ikke gifter oss er fordi vi ikke er sikker på om vi ønsker å være med denne personen for resten av vårt liv. Møter du en mann som er i et forhold han ikke har ønsket å ta videre, så kan man kanskje lettere forsvare at han faller for noen andre. Saken er nok verre dersom han faktisk er gift og utro med deg fordi han da beviser at han ikke kan holde det han lover i et seriøst forhold, sier Neuman.

Gå videre

Parterapeut Mira Kirshenbaum mener at du i en slik situasjon bør være veldig forsiktig, og ikke la deg blende av den rosa forelskelsen som gjerne overskygger alt annet i begynnelsen av et forhold.

- Det er nok ikke en selvfølge at om han var utro med deg så vil han være utro mot deg senere, men du bør være veldig forsiktig. Og jo raskere han ordner opp i sitt forrige forhold, jo bedre er det. Bare da kan du og han begynne å bygge et nytt og sunt forhold, sier hun.

Etter det bør alt i deres forhold bevege seg sakte fremover. For å sørge for at du ikke faller pladask og beveger deg altfor raskt i retning sammen med din nye kjæreste, bør dere bruke litt tid før dere starter skikkelig på et forhold sammen.

Selvsagt må dere snakke om det å bedre ærligheten mellom dere, med tanke på hans bakgrunn bør han forberede seg til å være helt åpen om sine følelser, både de positive og negative. Og han bør gjøre hva enn som behøves for å forsikre deg om at du ikke behøver å bekymre deg når han drar på guttetur.

- I det lange løp betyr handling mye mer enn ord. Men, om han kan vise deg at han har lært av sine feil, har deres nye forhold et stort potensiale for å vare, sier Wexler.

Kilde: Cosmopolitan.com forelsket-mann220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning