Gir blaffen i dårlig sex

En undersøkelse viser at et fåtall kvinner bryr seg om et dårlig sexliv.

Publisert Oppdatert
Undersøkelser viser at mellom en tredjedel og halvparten av alle kvinner har problemer med sexlivet. Men kun 10 prosent bekymrer seg for det, skal man tro det danske forskningsnettstedet Videnskap.dk.

Les også: Dette ødelegger for sexlivet

Les også: Unngå forholdskrise

Les også: Øv deg til bedre orgasme


I en av de mange undersøkelsene som er gjort på dette feltet viste det seg at selv om 33-50 prosent opplever problemer i sengehalmen, så bekymrer et fåtall seg om det.

Ved å sammenligne seksuelt frustrerte kvinner med kvinner som ubekymret lever med dårlig sex, håper forskerne å finne ut hvilke faktorer som utløser behov for behandling av sexproblemer.

"En av årsakene til at så mange kvinner har sex, selv uten stor entusiasme, er ifølge forskerne at kvinner har en rekke ulike grunner for å dyrke sex", skriver Videnskap.dk.

Ulike årsaker til sex
- Kvinner har kanskje sex av mange forskjellige årsaker og kun én av dem kan være et ønske om å bli tilfredsstilt. Andre årsaker er at sex er veien til intimitet, det er måten å utfylle sin rolle som kvinne og hustru på, det gjør partneren lykkelig og så videre, uttaler Leonart Derogatis, leder av Center for Sexual Medicine ved Sheppard Pratt Healt System i USA til LiveScience.

Konteksten er derfor viktig for å forstå kvinners aksept eller bekymring over den manglende entusiasmen på soverommet.

En forskergruppe fra University of Texas spurte 200 heteroseksuelle kvinnelige studenter om deres forhold og seksuelle tilfredsstillelse. Deres hypotese var at kvinner i et intimt forhold bygget på tillit og åpenhet ikke ville tillegge det dårlige sexlivet stor betydning.De fant ut at for kvinner som var anspente eller nervøse omkring tilknyting til partner, hjalp intimitet til å bagatellisere problemet. I mer sikre og stabile forhold gav slik intimitet ingen lindring.

Men da forskerne valgte å utelukkende å fokusere på manglende lyst, viste intimitet seg å ha en positiv effekt på graden av bekymring.

"Det kan skyldes at kvinner i intime forhold opplever nærhet på en ikke-seksuell måte, eller at kjæresten her er mer forståelsesfull når hun føler seg nedstemt", skriver Videnskap.dk.

Kilder: Videnskap.dk, LiveScience.com sex_hoyde
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning