Gi forholdet en service

Forholdet har godt av en fast oppfriskning hvert år mener sexolog.

Publisert Oppdatert
Som alle ting trenger menneskelige forhold også pleie.

Tenk så mye vi bryr oss om alle tingene vi eier! Vi sørger for å ta vare på det materielle, vi sender bilen på service til faste tider - så hvorfor passer vi ikke bedre på forholdet vårt?

Kan reddes

Det spør den danske sexologen og parterapeuten Rikke Thuesen.

- Alt for mange par venter for lenge med å gå i parterapi. Bitterheten, sinnet og uenighetene har bitt seg fast og det kan være veldig vanskelig å gå visere derifra. Derfor skal man sørge for å få forholdet undersøkt mens det fremdeles finnes noe igjen å redde, uttaler Thuesen til Ekstrabladet.

Sexologen mener at vi bryr oss mer om bilen enn om kjærligheten og hun ønsker å oppfordre alle par til å gå i terapi, selv om problemene ikke føles så store.

En annen virkelighet

Hun mener at man under forholdsservice blant annet bør prate om hvilke forventninger man har i forholdet, slik at man kan finne frem til problemområdene og takle de før de vokser seg for store.

- Ytre faktorer som jobb, bosted og barn kan i aller høyeste grad påvirke forholdet. Til og med for de som har pratet om hva det kan bety for forholdet før det skjer, kan virkeligheten vise seg å være en helt annen, sier parterapeuten til Ekstrabladet.

En tysk studie viser at bare fem prosent av de parene som sendte forholdet på service skilte seg fem år senere sammenliknet med hvert fjerde par i kontrollgruppen. par320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning