Fremtidens orgasme

Sliter du med å nå klimaks? I fremtiden kan det bli lettere..

Publisert Oppdatert
Forskere er nemlig i ferd med å utvikle en elektronisk sexchip som skal stimulere nytelsessenteret i hjernen. Det skriver Timesonline.

Som å spise noe godt

Muligheten for å utvikle en såkalt nytelseschip har blitt enda mer aktuell siden gjennombruddet i forskningen om dyp hjernestimulering. Forskerne har funnet at den delen av hjernen som kalles orbitofrontala cortex er særlig mottakelig for stimulanse.

Å stimulere denne delen av hjernen kan, i følge Oxfordforskeren Morteh Kringelbach, gi en ekstra nytelse på samme måte som når man spiser noe man synes er veldig godt.

Hans kollega, nevrokirurgen Tipu Aziz, tror at sexchipen kommer til å være ferdigutviklet om ti år.

Plutselig endring

- Det er blitt bevist at en slik chip fungerer. For et par år siden plasserte forskere en chip på en kvinne med lav sexlyst. Det resulterte i at hun ble mye mer seksuelt aktiv. Men hun likte ikke den plutselige endringen så implantatet ble tatt ut, sier Aziz til Timesonline.

Det største problemet er altså teknikken fordi det så langt krever en risikabel operasjon der en elektrode fra en pacemaker settes inn i hjernen.

- Når teknikken bedres kommer vi å kunne anvende dyp hjernestimulanse innenfor mange områder. Teknikken kommer til å bli mer subtil med mer kontroll slik at det er mulig å stoppe og sette i gang stimulansen, sier Aziz til Timesonline.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning