Fortelle om utroskap?

Du har virkelig tråkket i salaten, og vært utro mot din partner. Hvordan forteller du det?

Publisert Oppdatert
Når man først har tråkket i salaten kan veien videre være vanskelig å gå. Bør du fortelle partner at du har trådd over grensen for hva som er akseptert i parforholdet? Spiller det noen rolle for hvilken utroskap det er snakk om, eller bør man fortelle uansett? Vi har spurt familieterapeut Kari E. Holter.
 • Oppdag hans utroskap!
 • Sexprat er utroskap
 • Utroskap - slutten på forholdet?
 • - Ikke for enhver pris, mener terapeuten.

  Hun utdyper:

  Å leve med løgnen
  - I utgangspunktet er det best å ha åpenhet for å bevare ærligheten i forholdet, men man må også vurdere betydningen av åpenhet kontra skadene det kan gi. Hvis det er en enkeltstående episode, og du vet at du ikke kommer til å gjøre det igjen, kan det være bedre å la være å si noe. Boten blir da å leve med løgnen for egen del, sier Holter.

  - Er det en situasjon som andre kjenner til, bør du i alle fall fortelle partneren det før andre gjør det. Hvordan man definerer utroskap er forskjellig. Å snakke sammen om hva man ikke aksepterer av hverandre er nødvendig for å vite når man har trådd over grensen for det aksepterte, råder hun.


Slitsomt dobbeltspill
Finnes det egentlig et godt tidspunkt å fortelle på?

- Man må i alle fall fortelle det hvis det er slik at man har et parallelt forhold som man merker at man ikke greier å gi slipp på. Før eller senere vil det komme frem. Det vil også være slitsomt for den som har det doble forholdet å leve i denne dobbeltheten. Når man skal fortelle det, beror på mange forhold. Noe ideelt tidspunkt finnes neppe, mener Holter.

Vær ærlig
Så hvordan gå frem hvis man velger å fortelle partner om det som har skjedd?

- Når man skal fortelle det, bør man si til partneren at det er noe du vil snakke med ham eller henne om. Spør om når det kan passe, slik at dere begge er forberedt til en samtale. Si konkret hva som har skjedd. Ikke legg skylden på andre enn deg selv. Vær ærlig og svar på de spørsmål som du får, råder familieterapeuten. utro_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning