Før samboerskapet

Hva bør du tenke på før dere flytter sammen?

Publisert Oppdatert
To forskjellige personligheter som skal leve sammen under samme tak kan være romantisk og morsomt, men også utfordrende og vanskelig. Det er derfor viktig å gjøre det riktig.

Les også: Få et fantastisk forhold

Les også: Når han irriterer vettet av deg!

Les også: Kjærester som bor hver for seg


Her er noen tips til deg som planlegger samboerskap:

1. Sørg for at det er nok skapplass
Det høres kanskje banalt ut, men hvis dere stadig skal krangle om dårlig plass og rotete gang og soverom, så kommer det til å bli langt fra hyggelig å bo sammen. Du har kanskje tre ganger mer klær enn han, men diskuter dere frem til en fornuftig fordeling av skapplass, for husfredens skyld!

2. Muligheten for å trekke seg tilbake
Sørg for å ha en plass i hjemmet hvor dere kan trekke dere tilbake ved behov. Det kan være en stol i hjørnet, et kontor eller et ekstra soverom hvor du får stillhet og tid til å være for deg selv. Selv om dere deler en liten leilighet, kan en egen krok med skrivepult eller sofa gi dere et bedre samliv.

3. Avtal økonomi
Skal dere for eksempel ha en felles konto for regninger og mat? Avtal på forhånd hvem som har ansvaret for å betale, og hvor mye hver av dere skal betale i måneden.

4. Del på husarbeidet
Hvis en av dere lager flest middager, kan dere for eksempel avtale at den andre enten kjøper inn maten, eller tar oppvasken etterpå. Lag en liste over husarbeidet, og fordel oppgavene mellom dere.

5. Bli enig om møblering/interiør
Å møblere en leilighet eller et hus er enkelt nok hvis bare en av dere har sterke meninger. Hvis begge har møbler dere ikke vil kvitte dere med, bør dere sette dere ned og komme frem til et fornuftig kompromiss.

6. Fortell hvordan du vil ha det
Er du svært opptatt av å ha det ryddig, er det viktig at du opplyser blivende samboer om dette. Diskuter deres forskjellige meninger når det kommer til rydding og vasking. Det vil gjøre det lettere å leve sammen på sikt.

7. Særegenheter?
Informer hverandre om deres særegenheter før dere flytter sammen. Det kan være at du er avhengig av å ha det varmt på soverommet for å få sove, eller at han ikke takler den store tikkende klokka du arvet av bestefar.

Kilde: Ehow.com flytte_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning