For avhengig av kjæresten?

Det er forskjell på kjærlighet og kveling. Dette bør du unngå!

Publisert Oppdatert
Hvis din favorittsyssel nummer èn er å tilbringe all tid i sofaen sammen med kjæresten, eller du ikke kan legge egne planer uten å "høre med kjæresten først", bør det kanskje ringe noen varsellamper!

Gestaltpsykoterapeut og parveileder Grethe Rønning forteller at den vanligste grunnen til at jenter kan bli for avhengig av kjæresten, er de tilpasser seg partneren på bekostning av å opprettholde vennskap og aktiviteter man brukte tid på før man ble kjærester.

- I alle forhold er det en balanse mellom partnerenes forhold til avhengighet og selvstendighet. For å være i et forhold må man oppgi noe av selvstendigheten, men hvor mye man skal tilpasse seg fellesskapet, og hvor mye en ønsker av egentid og aktiviteter må hver enkelt finne ut av sammen med sin kjæreste, sier Rønning.

Jobb med deg selv
Dersom den ene blir veldig avhengig og uselvstendig kan det føles omklamrende og tungt for den andre etter hvert. Noe som igjen kan lede til krangler og konflikter mellom ulike behov hos partnerne.

Men er det noen som har lettere for å bli avhengig av kjæresten enn andre?

- Vanskelig å si noe generelt, men jenter med lav selvfølelse og lite bevissthet rundt egne behov og ønsker, samt evne til å iverksette de, er vel mer utsatt. Er du innflytter med lite eget nettverk og egne aktiviteter kan man også være utsatt.

Så har du gått i avhengighetsfella, bør du følge dette rådet, både for deg selv og partneren din:
- Jobb med deg selv, vær bevisst på å beholde venninner og eget nettverk selv om du har kjæreste. Finn ut hva du selv liker å gjøre, lag avtaler og oppsøk steder eller aktiviteter sammen med venninner, kolleger eller på egen hånd, råder Rønning. needy_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning