Flytte sammen?

Det handler ikke bare om felles dørmatte og eggkoker... Her er det kompromiss som gjelder!

Publisert Oppdatert
Å bo sammen kan bety felles frokoster og kosekvelder i sofaen. Det kan også være en prøvelse! Plutselig ble det klisjefylte åpne dolokket og den klissete tannkremtuben et reelt problem.

Å dele tak over hodet betyr ikke nødvendigvis at dere deler samme smak, så kompromiss er nøkkelen til et mer harmonisk hjem!

Bruk tid sammen

Når dere endelig har fått alle pappeskene inn i det nye hjemmet, og begynner å pakke ut, kan det raskt vise seg at den ene partens smak overkjører den andres. Som oftest må mannen vike for kvinnens kremfargede gardiner og nipsgjenstander i krystall. Det blir tross alt litt skjærings med minimalistisk skinnsofa og romantiske blondegardiner ala bestemor.

Da er det viktig å huske på at selv om mannen kanskje ikke nødvendigvis står på barrikadene og kjemper for kaffelatte-fargede vegger, kan han begynne å føle at du nærmest vil utslette hele personligheten hans. Bruk derfor litt tid sammen, se i ulike kataloger, diskuter hva dere liker og ikke liker og bli enig om farger og hvordan dere ønsker det. Dere skal tross alt skape et felles hjem!

Hold dere til planen

En annen potensiell kilde til frustrasjon er når den ene parten ønsker å bruke mange penger på hus og hjem, mens den andre ønsker å bruke pengene på andre ting, som for eksempel ferie. Man er ikke nødt til å strekke budsjettet over maksgrensen fordi man bare ønsker nyeste nytt hele tiden.

Diskuter på forhånd hvor mye dere ser for dere å bruke på hjemmet, og hold dere til den planen! Kjøp inn ting gradvis, alt etter hvor mye dere har å rutte med. Her er prioritering et sentralt stikkord. Dere trenger en plass å sitte før dere investerer i flatskjerm og surroundanlegg¿

Når man har bodd sammen en stund vil det etter hvert vise seg at man har altfor mye ting og tang i huset. Da er det på tide å revurdere om dere faktisk trenger alt dette, eller om dere eventuelt skal selge, gi bort eller kaste det dere ikke bruker. Her er det heller ikke lurt å bare ta avgjørelsen uten å diskutere med samboer.

Lag dere derfor hver sin liste, med "må ha" og "greier oss uten". Sammenlign deretter listene og lag en ny oversikt over hvordan dere ønsker at hjemmet skal se ut.

Sentimental verdi

Før du gjør deg klar til å kaste den velbrukte lenestolen hans på dynga, bør du spørre om den har en sentimental verdi for han. Aksepter også at din enorme skosamling kanskje ikke får all den plassen den egentlig trenger i skapet.

Organiser skap og skuffer slik at begge to får plass til sine ting. Er det gjenstander eller klær du ikke får plass til kan du kanskje lagre i en bod på loftet eller i kjelleren.

Kilde: Cosmopolitan UK flytte.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning