Ferie gjør oss mer forelsket

En ny undersøkelse viser at ferie og fri gjør oss ekstra romantiske og forelsket!

Publisert Oppdatert
1 av 3 hevder de blir mer forelsket i partneren når det er ferie, ifølge en undersøkelse fra Finn reise.

Blodet bruser mer

Det er tydelig at ferie setter hormonene i sving hos oss nordmenn, til tross for at mange slett ikke har barnefri. Mens 34 prosent av de spurte blir mer forelsket i partneren, synes 12 prosent det hører med til ferien å ha en sommerflørt. Kun fem prosent mener det blir mindre romantikk på grunn av barna.

- Varmt vær, spennende opplevelser og sene kvelder med god vin bidrar sikkert til at blodet bruser mer enn vanlig. Vi bor i et land hvor vinteren varer i flere måneder, så det er kanskje ikke så rart at nordmenn blir ekstra romantiske når det er sommer og ferietid, sier Terje Berge, salgsdirektør i Finn reise i en pressemelding.

Les også: Grei nok sex?

Les også: IKKE si dette til kjæresten!

Les også: Disse sjekker med mobilen- Med hverdagsbekymringene på avstand, slapper man også mer av. Romantiske settinger er det dessuten nok av i ferien, enten det er snakk om norske svaberg eller italienske fortauskafeer, sier han.

Mindre amorøse med alderen

Personer i aldersgruppen 30 til 39 år er mest forelsket, mens de som gjerne har levd lenger sammen med partneren, folk over 50 år, er minst forelsket. De eldste flørter også minst.

De som flørter mest er nordlendinger og unge under 30 år.

Kvinner og menn svarer ganske likt, men kvinner får litt varmere følelser for partneren, og menn flørter litt mer. Undersøkelsen sier ikke noe om hvem vi kunne tenke oss en ferieromanse med, men i en undersøkelse som Finn reise gjorde i høst, kom det frem at kvinner foretrekker amerikanere, mens menn holder en knapp på franske og asiatiske kvinner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning