Få sexlyst med lys

Forskerne mener at manglende sexlyst kan ordnes med noe så enkelt som lysbehandling.

Publisert Oppdatert
Hvorfor blir man mer kåt om sommeren enn om vinteren? Det skyldes blant annet at du får mer sollys.

Fikk større lyst

Forskere er i gang med å undersøke om lysterapi kan være løsningen på redusert sexlyst, og foreløpige resultater er lovende, skriver Ekstrabladet.dk.

I følge sciencedaily.com har italienske urologer fra University of Sianna Medical Center pilottestet ni mannlige pasienter med sexproblemer. Pasientene var mellom 39 og 60 år, og problemene de opplevde skyldtes verken medisin, narkotikamisbruk eller sykdom. To hadde hyperaktiv sexlyst, seks hadde potensproblemer og èn klarte ikke å oppnå orgasme.

Pasientene fikk lysterapi hver morgen i 30 minutter over 14 dager. Fire fikk placebo-behandling og alle skulle fylle ut et spørreskjema om deres seksuelle lyst før og etter terapiforløpet.

Etter de 14 dagene merket tre av de fem lysterapeut-pasientene at sexlysten var tilbake. Alle nevnte at de merket en høyere grad av seksuell tilfredstillelse.

Derimot hadde alle fire placebopasientene fremdeles seksuelle problemer, skriver Ekstrabladet.dk.

- Stort potensiale

Det spekuleres i om lysterapien påvirker epifysen som produserer melatonin. Produksjonen av melatonin blir rytmisk påvirket av en 24-timers døgnrytme. Forstyrrelser i melatoninproduksjonene er tidligere koblet sammen med visse depressive tilstander, som også er forsøkt behandlet med lysterapi.

Forskerne mener at deres undersøkelser viser at det er stort potensiale i lysterapi for folk med seksuelle problemer uten at det skal erstatte eksisterende behandlinger, skriver Ekstrabladet.dk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning