Romantikk

Få forholdet til å funke

Dette holder liv i kjærligheten mellom dere.

REGLER: Lag noen kjøreregler for forholdet.

REGLER: Lag noen kjøreregler for forholdet. Foto: FOTO: Istockphoto.com.

Publisert Oppdatert

Akkurat som kroppen trenger parforholdet trening, næring og omsorg.

Men dessverre er dette lett å glemme når årene går og vi blir godt vante til å være sammen med partneren.

Parforholdsekspert hos Aftonbladet.se, Sverker Wadstrein, tipser derfor om tolv øvelser som garantert vil optimalisere forholdet.

1. Fokuser på det gode

Erkjenn gode ting om partneren din hver dag. Si det høyt og forklar til kjæresten din hvorfor du setter pris på det.Det kan være de små, hverdagslige ting - for eksempel at han går ut med søpla - til store følelser.

2. Fordel pliktene

Dere kan velge hver deres dager hvor hver av dere har ansvaret for alt husarbeidet. Så kan dere begge nyte det å slappe av og ha litt fri, husk også å rose hverandre for jobben som nettopp er gjort.

3. Tosomhet

Gi partneren din et gavekort på 10 timer som dere kan tilbringe sammen som par. Kjæresten bestemmer hva dere skal gjøre, etterpå bytter dere om

4. Kjærlighetsbrev

Skriv gammeldagse kjærlighetsbrev til din kjære. Kjærlighetsbrev er spennende, romantiske og krever bare et frimerke, eller kanskje ikke det en gang om du legger det på frokostbordet til kjæresten før han går på jobb. Skriv for eksempel to håndskrevne brev til hverandre i måneden, ta godt vare på partnerens brev, og legg kjærlighet i dine egne.

5. Lag mat til hverandre

Overrask med et godt, gjennomtenkt måltid som lunsj eller middag som du vet at partneren din liker. Si at denne kvelden tar du ansvar for mat slik at kjæresten din kan finne tid til å gjøre hva han elsker mest.

6. Opplevelser

Overraskelser med kino, teater og konserter er ting som dere kan gjøre mer sammen. På den måten kan dere utvide horisonten sammen og ha flere nye ting å snakke om.

7. Tren sammen

Gå på fjellet sammen, ta en joggetur eller skitur, bare pass på at det er på et nivå hvor dere begge kan holde tritt med hverandre. Prøv gjerne forskjellige idretter som passer par - badminton, tennis, squash eller bowling. Vær tålmodig med hverandre og ha det gøy.

8. Les sammen

Les samme bok og snakk om den. Vær oppmerksom på at dere leser i ulik hastighet og har ulike holdninger og erfaringer med det.

9. Ny energi

Ta gjerne et kveldskurs sammen. Det kan gi ny energi, kunnskap, nye venner og enda mer nytt å snakke sammen om.

10. Hold kontakten med venner

Inviter gamle venner hjem og snakk om de viktige tingene i livet. Vis dine venner og din partner at du trenger dem og at de betyr mye for deg.

11. Reise

Reis gjerne på utflukter eller lengre reiser til steder hvor dere har vært sammen før som betyr noe for dere. Besøk også gjerne steder som har vært viktig for hver av dere og forklar til hverandre hvorfor det er viktig. Ta også bilder sammen på disse stedene, og utforsk også andre steder dere aldri har vært på før så dere skaper minner sammen.

12. Alenetid

Gi din partner en opplevelse på egenhånd. Det er viktig med egentid i et forhold, og du kan på denne måten vise at du respekterer partneren din og fortsatt finne på noe på egenhånd.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning