Evig singel

Når skjer det egentlig noe? Er du utålmodig? Psykologspesialist Anders Lindberg vet hva du kan gjøre!

Publisert Oppdatert
Det kan være ensomt, frustrerende og vondt å være singel når det eneste du drømmer om er en kjæreste å ligge inntil.

Frykter å bli dumpa

Samtidig kan man gå inn i en vond sirkel når man har vært singel lenge, er ensom og samtidig blir mer og mer kresen. Anders Lindskog mener at det handler om frykten for å bli såret.

- Jeg mener at man ikke kan tenke for mye, men heller handle for lite. Det skjer nemlig ingenting om du sitter ensom i leiligheten din fremfor å oppsøke situasjoner og miljøer hvor du treffer folk, sier Lindskog til Kvinneguiden.

- Om man stresser med å møte den rette, handler det om at man er redd for å bli såret eller ikke elsket. Du trenger ikke være kresen og legge listen så høyt på grunn av frykten din, det viktigste er å være ærlig med den du møter og at han er ærlig med deg, er dere det, er det ikke så farlig om alt ikke stemmer helt mellom dere, sier han.

Single kvinner kan også bli stresset over at det går for lang tid mellom hver gang man møter noen eller at man begynner å bli gammel, men Lindskog forsikrer deg om at man får mange sjanser i livet.

Hvor finner du ham?

- Du bør først og fremst bli glad i deg selv, og så gå ut og prøve! Dersom du ikke prøver å møte noen, hvor stor er sjansen for at du i det hele tatt klarer det? Skulle det ikke fungere mellom deg og ham, kan du trøste deg med at det er mange mennesker man ikke passer sammen med. Det er bedre å finne ut av dette på et tidlig tidspunkt i forholdet, sier Lindskog.

Psykologen forteller at det finnes en partner for alle, og at man kan møte drømmepartneren i nær sagt alle situasjoner og lokasjoner, men at det å møtes via felles venner kanskje er det aller beste.

- Ofte møter man sin utkårede blant venner fordi man har samme interesser. Samtidig er det viktig å huske på at også vanlige menn går på byen en gang i blant, ikke bare rundbrennere! Så det er fullt mulig å møte en potensiell partner på byen, sier Lindskog.

Øvelse gjør mester

Mange misunner single mennesker som virker frie og lykkelige, men hva gjør man dersom man ikke er singel og lykkelig? Hvordan skal man klare å nyte singellivet når det eneste man drømmer om er kjæreste?

- Jeg synes at du skal ha det gøy og møte mange mennesker du kan ha litt useriøse forhold til! Du skal øve deg til den rette dukker opp, du skal være ærlig med dem du møter og si at du vil ha det gøy. Husk å ta like mye av han som du er sammen med noen måneder som ham tar av deg, dette gjelder både følelsesmessig, fysisk og økonomisk, så er det mindre risiko at noen av dere føler dere brukt, foreslår psykologen.

Psykologens 3 singel-tips

1. Kom deg ut og treff mange, det vil alltid være en potensiell partner i flokken.

2. Det er større sjanse å finne den rette om du velger enn om du blir valgt. Tenk: Alle i dette rommet vil ha meg, hvem skal jeg velge. Denne innstillingen avspeiles i din utstråling og gjør deg også tiltrekkende.

3. Det er greit å ta initiativ til å møte en mann, men man trenger ikke å treffe rett på første forsøket og et forhold må få tid til å utvikle seg. Husk at du får ta deg tid til å øve deg sammen med ham og se om det blir noe mer. flirt-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning