Er vi sammen nå eller?

Som voksne kompliserer vi til kjærligheten og skaper mye usikkerhet hos oss selv og motparten!

Publisert Oppdatert
I Kvinneguidens selvhjelp-serie vil coach Annika Richardsen, den første sertifiserte veilederen i Mia Törnbloms metode her i Norge, veilede deg mot en bedre og lykkeligere hverdag.

Denne uken er temaet den kompliserte forelskelsen!

Det var mye lettere på barneskolen da man spurte om sjans hos noen! Hvorfor er dette så vanskelig når man blir voksen?

Å forelske seg er herlig, men det gjør oss også sårbare. Kontrollen flyr ut av vinduet og fornuften flyr gjerne samme vei. Usikkerhet og uro tar over og utfordrer selvfølelsen. Tryggheten vi vanligvis har i oss selv blir utfordret og gir grobunn for mange rare tanker. Det er ikke uten grunn at forelskelse har blitt sammenlignet med å være litt gal!

De store spørsmålene

Jeg opplever flere par som kommer til meg for veiledning, som aldri har snakket om de viktigste tingene i livet. Når man ikke engang vet fremtidsambisjonene til den man er sammen med kan det oppstå uenigheter og situasjoner som truer forholdet. Vil man ha barn, hvor skal man bo, karriere og forventninger til forholdet må frem i lyset slik at man kan forholde seg til det. Ulike forventninger vil skape gnisninger, men det hjelper rett og slett å snakke om det tidlig. Det krever masse mot og selvinnsikt, men er verdt det i lengden. Det gjør at man vet hvor man står og man skaper ikke illusjoner om forholdet, men lever ærlig. Det gir forholdet bedre vekstvilkår.

 


 • Er jeg verdt å bli elsket?

  Redselen for å bli dumpet kan bli så sterk at man styrer unna forhold. Selvsentrert redsel kan botes på med det motsatte, å trene opp tro og tillit til at vi er verdt å bli elsket.
 • Lag deg en Bra-bok!

 • Hva kan du gjøre?

  For å bli bevisst hvordan du vil ha det kan du svare på følgende punkter:

  -Slik har jeg lyst til å ha det i et forhold.
  -Dette er jeg villig til å gå med på i et forhold (hvilke kompromisser du kan inngå uten å gå i mot deg selv).
  -Dette er ikke OK for meg i et forhold (eksempelvis utroskap).

  Dette gir deg oversikt over hvor du selv står, og hvilke regler som gjelder for deg. Da vet du at når du bryter dine egne regler at du går i mot deg selv og din selvfølelse og integritet. Det kan være nyttig å ha med seg når forelskelsesrusen herjer.
 • Føler du deg ikke god nok?
 • Slik takler du misunnelse
 • Møt Kvinneguidens coach

 • Snakk også om hvordan dere vil ha det sammen! Eksempelvis:
 • Sånn har vi lyst til å ha det i forholdet vårt.
 • Dette kan vi gå med på.
 • Slik har vi ikke lyst til å ha det (viktige regler som ikke kan brytes).

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning