Er du klar for barn, men ikke han?

Det tærer på parforholdet når man er uenige om noe så viktig. Få råd her.

Publisert Oppdatert
Dersom du føler deg klar for å få barn, mens kjæresten din absolutt ikke er klar i det hele tatt, ja da kan dette skape store problemer for dere to.

Dere må forhandle

Dessverre finnes det ikke noen annen løsning enn at dere løser problemet gjennom forhandlinger. Det forteller klinisk psykolog Sissel Reichelt til Kvinneguiden.

- Det er viktig at begge to er innstilt på å finne en løsning på denne problematikken og da blir man nødt til å snakke sammen om det, sier Reichelt.

- Men det passer jo aldri helt å få barn for noen egentlig. Likevel kjenner kvinner på den biologiske klokken og føler seg oftest klar før mannen. Menn har ofte en større motvilje for å ta på seg mer forpliktelse og ønsker å leve et friere liv lengre, sier hun.

Dette er også noe man skal snakke om. Det vanskelige er at begge to som oftest ønsker å stå på sitt og helst vil få partneren over på sin side. Dermed kan denne samtalen føles som en evig runddans som skader forholdet mer og mer for hver gang temaet blir tatt opp.

- Mannen kan bli lei av at kvinnen tar det opp, og dersom dette er en evig gjentakelsesprosess er det veldig lett for at samtalen bare stopper helt opp uten at man kommer videre på noen måte. Dette gagner verken mannen eller kvinnen, mener psykologen.

Snakk med en tredjepart

Dermed kan det være lurt å koble inn en tredjepart som kan høre på dere og gjerne gi dere flere tanker om hva som gjør at dere har forskjellige ønsker på dette området.

- Har dere et klokt vennepar som kan lytte og forstå, kan dette være èn idè. Andre familiemedlemmer kan gjerne ta side med en av dere og gjøre situasjonen verre, sier psykologen.

Dermed kan en profesjonell tredjepart som hører på begge to uten å ta side med noen, være løsningen.

- Om dere oppsøker en familieterapeut kan denne personen gjerne hjelpe dere å ta samtalen videre fra der den stoppet opp. Det er ofte lettere for en tredjepart å røske opp i hva som er den underliggende årsaken til ubalansen mellom dere, sier hun. sad320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning