Dette gjør øyekontakt med oss

Det er bare til å flørte i vei, og du kan komme langt med blikket ditt!

Publisert Oppdatert
Du er på byen og koser deg med en drink i baren. Plutselig merker du at den pene fyren borte i hjørnet står og ser på deg. Du møter blikket hans og slipper det raskt før du forsiktig våger å løfte blikket igjen og se ham rett inn i de vakre øynene hans.

Visste du at dere nå puster i takt?

Slik reagerer vi

Dr. Marianne J. Legato er forsker og forfatter av boken 'Hvorfor hun alltid snakker og han aldri forstår'. I boken skriver hun blant annet om hvordan øyekontakt påvirker oss seksuelt. Forskning hvor det ble festet elektroder til menns og kvinners bryst, viser at i det menn og kvinner møter hverandres blikk, begynner begge å puste i takt!

Øyekontakt er med andre ord pirrende, sexy, spennende, interessant og ikke minst en stor bekreftelse på at man har sjans hos den andre personen!

I Kvinneguidens forum diskuterer også temaet øyekontakt og hva dette gjør med oss. Her kan du lese hvordan vi reagerer når vi møter hverandres blikk.

En mannlig bruker spurte Kvinneguidens lesere:

Hvordan reagerer dere jenter om en random fyr som du går forbi på gata, ser deg i øynene og holder øyekontakten uten å blunke helt til dere passerer hverandre? Er det creepy, eller bare en liten morsom flørt?

Her er noen av svarene han fikk:

- Definitivt litt av alt. Føler vel at man er en del av kremen når man blir eyeballet av en forfallen og rynkete fyr?

- Kommer jo an på hvor lenge det er snakk om. I noen sekunder er det ok, men lenger enn det blir litt for mye. Det er bedre å gi et lite smil, og heller kikke flere ganger. Om noen smiler til deg, blir de lagt positivt merke til.

- Gi et lite smil i det minste. Kjipt med folk som bare glor.

- Så lenge jeg gir øyekontakt tilbake til vi liksom har passert hverandre syns jeg det er hyggelig, for da er det liksom en tiltrekning hos begge.. Men om jeg bare merker blikk som brenner inn i meg uten at jeg viser noen form for interesse tilbake, blir det litt creepy.

- Jeg synes godt at gutter som har gjensidig tydelig øyekontakt med en jente, kan ta et initiativ overfor henne. Det må da gå an å spørre om hun har lyst å ta en kaffe. Hvis hun ikke har tid akkurat da, så gi henne nummeret ditt.

- Her jeg bor, i Hellas, vil jeg si at øyekontakt er rimelig normalt og menn tar i alle fall sjansen på å si hei om du titter tilbake...

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning