Dette får oss til å se sexy og intelligente ut

I allefall i andres øyne...

Publisert Oppdatert
Vi har fått et nytt syn på briller, nå viser nemlig en ny undersøkelse at åtte av ti nordmenn synes brillebruk kan være sexy.

Og det må jo sies å være positivt, siden over 60 prosent av alle nordmenn bruker briller. Likevel vet ikke de fleste hvor sexy andre synes det er.

I følge undersøkelsen gjennomført av Specsavers Optikk sier 80 prosent av oss at briller kan være sexy.

Andre er mer sexy

I aldersgruppen under 50 år, sier ni av ti at man kan være sexy med briller. Samtidig sier åtte av ti i denne gruppen at de føler seg mer attraktive uten briller.

Les også: Slik skal du oppføre deg på byen

Les også: Slik forelsker du deg

Les også: Hold koken sammen- Det er interessant å se at aksepten for å bruke briller er så stor og at så mange synes man kan se sexy ut med briller, samtidig som mange brillebrukere selv ikke opplever seg som attraktive, sier produktansvarlig Kjersti Kolden i Specsavers i en pressemelding.

Til sammenligning syntes fire av ti at personer med briller lettere kan bli oppfattet som mer intelligente enn personer uten. Tallene for de under 35 år er betydelig høyere. I den gruppen tror seks av ti at man blir oppfattet som mer intelligent med briller.

Eldre mer praktiske

Gruppen over 50 år er nesten like overbevist om brillenes innvirkning på folks oppfatning. Her sier seks av ti at man kan være sexy med briller, men bare to av ti sier at personer med briller lettere kan bli oppfattet som intelligente.

- Jeg tror mange eldre er mer praktiske og først og fremst forbinder briller med dårlig syn. De bør derfor ikke glemme at mange også syntes at man ser både bra og intelligent ut med dem, sier Kolden.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning