Det perfekte kyss

Bli en bedre kysser - her er hemmelighetene!

Sist oppdatert
Vil du imponere din kjære med fantastiske kyss? I boken " Nerve's Guide to Sex Etiquette for Ladies and Gentlemen", skriver forfatterne Em og Lo at god kyssing først og fremst begynner med gammeldagse etiketteregler.

Sakte og forsiktig

Og det betyr gode manerer, ikke å "drepe partneren med tunga". Stikkordene er myk, rolig, deilig, avslappende og høflig. Her er forfatternes beste kyssetips!

  • Kyssing er et intimt øyeblikk som deles mellom to mennesker, det kan gå fra søtt og romantisk til hot og voldsomt. Men hot og voldsomt betyr ikke vått og rotete!


  • Ikke slikk deg på leppene før du skal kysse din utkårede. Tungen din skal heller ikke komme ut av munnen din hver gang du åpner den, du har flere muligheter og steg å gå igjennom før dere råkliner;
  • a) lukket munn
    b) åpen munn uten tunge
    c) åpen munn med litt tunge
    d) åpen munn med tunge

  • Ikke åpne munnen din mer enn din partners munn, du skal ikke spise ham!


  • Ikke begynn å klå på rumpa eller andre steder med en gang dere er i gang med kyssingen, iallefall ikke dersom dere er helt i startfasen av forholdet.


  • Å holde hender mens dere kysser, er romantisk og høflig og vil sakte men sikkert føre dere videre til noe mer.


  • Å kose med nakkehårene til partneren mens du kysser med ham er deilig for begge.


  • Husk å puste rolig gjennom nesen, du kan gjerne kose med øreflippen og halsen, så lenge berørelsen er rolig og myk.


  • Husk god ånde! Puss tenna og tungen før du skal møte din kjære, ha med deg pastiller eller tyggis.


  • Ikke ta initiativ til kyssing om du har munnsår eller er syk.


  • Du bør aldri forvente et kyss mot slutten av en date. Kyssing er så intimt at det for mange kan være et nesten like stort steg som å ha sex. Et godt råd er å gå sakte frem for å kjenne på følelsene dere i mellom.




  • Kilde: "Nerve's Guide to Sex Etiquette for Ladies and Gentlemen" , Em og Lo, 2004 Plume



Denne saken ble første gang publisert 19/05 2008, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også