Derfor gir orgasme bedre helse

Det er ikke bare for nytelsens skyld du bør få orgasme ofte. Sjekk helsefordelene!

Publisert Oppdatert
Det er liten tvil om at orgasmen er høydepunktet for mange under sex. I boken "The Science of Orgasm" forteller forskerne Komisaruk, Beyer-Flores og Whipple om en orgasmeundersøkelse som beskriver helsefordelene ved å nå klimaks.

Fordelen ved nytelse
  • En britisk undersøkelse så på forholdet mellom det å få ofte orgasme - to til tre eller mer per uke, og moralen blant menn. I ti år fulgte forskerne menn som ofte fikk orgasme, det viste seg at de opplevde en lavere risiko for å dø tidligere sammenlignet med menn som ikke fikk like ofte orgasme.
  • Flere studier viser til hypoteser om at hormoner som frigjøres gjennom seksuell opphisselse og orgasme virker forebyggende mot kreft og hjertesykdommer.

Les også: 17 sextips fra han

Les også: Ikke glem kondom

Les også: Våre sexbekymringer

  • Forskning viser også til den avslappende og positive effekten som hormonet oxytocin og endorfiner, som frigjøres under orgasme, har på kroppen. Det forklarer også hvorfor mange kan onanere i søvne og hvorfor sex er en flott måte å frigjøre stress fra kroppen og få deg til å sove bedre.
  • To studier har funnet sammenheng med hyppige orgasmer og redusert sannsynlighet for prostatakreft hos menn.
  • Orgasme kan faktisk trigge migrene hos enkelte mennesker, men minst én studie har funnet at orgasmer også hjelper mot migrene og hodepine.
  • Forskerne mener også at det er viktig å påpeke at orgasme og sex generelt er en flott form for trening og mosjon. Hyppig sex og orgasmer kan altså gjøre at du får bedre kondis og strammere muskler siden kroppen jobber under sexen.


  • Kilde: Komisaruk, B.R., Beyer-Flores, C., & Whipple, B. The Science of Orgasm Baltimore: Johns Hopkins University Press, 2006.
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning