Bli lykkelig etter bruddet

Hold motet oppe selv om forholdet var dårlig, og bruddet enda verre!

Publisert Oppdatert
Det er ikke alltid like lett å se lys i enden av tunnelen, i alle fall ikke når du nettopp er kommet ut av et forhold som slettes ikke var bra for deg, og bruddet, om mulig, var enda verre. Her er noen råd til hvordan du kommer deg ovenpå igjen, og holder motet oppe: Dette er det første, og kanskje viktigste bud: kutt all kontakt med eksen! Ikke fall for fristelsen ved å sende en ørliten melding, og i alle fall ikke når du har drukket! Du kan med fordel kaste eller kvitte deg med gaver og gjenstander som minner deg om han/henne.

Steg 2: Endre kontaktinfo
Ved å endre for eksempel telefonnummer gjør du deg selv mer utilgjengelig for eksen. På den måten distanserer du deg også fra parforholdet. Synes du det er kronglete å skifte nummer, må du holde deg hard hvis han/hun kontakter deg. Skru av telefonen om natta og ikke svar på anrop fra eksen.

Steg 3: Omgi deg med positivitet
Tenk at du vil møte en som kommer til å passe bedre for deg enn eksen gjorde. Heng masse med venner og familie. Sørg for å være mye sammen med folk som får deg til å tenke positivt, og som du føler deg bra sammen med.

Steg 4: Hold fokus
Se deg selv i speilet hver dag, og fortell om dine positive sider, hva du har oppnådd og at dette kommer til å gå helt fint, høyt til deg selv. Til å begynne med kan det kanskje føles litt merkelig å stå sånn, men etter hvert går det lettere og du kommer i en positiv rytme. Bruk denne tiden til å fokusere på din familie, karriere og hobbyer. Bruk helgen til å ha det gøy, og gjør ting du ikke gjorde da du var i forhold.

Tips:
  • Ikke gå tilbake til eksen, selv om du føler deg fristet. Det er typisk at han/hun ønsker deg tilbake med en gang du føler deg ovenpå igjen.
  • Gjør en mengde ting som gjør deg glad, enten det er å spise is med sjokoladesaus i senga, drikke vin til langt på natt med venninnene, eller bruke litt for mye penger på klær, reiser og fiksing av leilighet.
  • Ikke bli bitter! Jobb med deg selv, slik at du ikke ender opp med å til stadighet analysere bruddet, og hvor urettferdig behandlet du føler deg.
  • Kilde: ehow.com
positiv_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning