Billige dater

Det trenger ikke koste flesk å ha en flott romantisk stund sammen!

Publisert Oppdatert
En eksklusiv restaurant, en flaske sjampanje, jordbær dyppet i dyr belgisk sjokolade¿ Jo da, vi skal ikke nekte for at det er en vinner! Men hvis du er ute med den rette fyren, spiller det nesten ingen rolle hva dere tar dere til. Sommerfuglene i magen og den romantiske stemningen kjøpes ikke for penger¿

Man kan allikevel hjelpe romantikken litt på vei, uten at det trenger å koste all verden!

Her er noen forslag:

1. Sykkeltur
Pakk en nistepakke, litt god drikke og ta pedalene fatt. Enten i parken, på stier i skogen eller bare på sightseeing rundt omkring i og utenfor byen. Har du mulighet, kan tandemsykling være en morsom vri!

2. Kamp
Det være seg fotball, ishockey, håndball eller lignende! Stikk innom en sportspub, kjøp noen øl og litt snacks og ta del i stemningen.

3. Loppemarked
Ta med mannen på et av høstens mange loppemarked, og se om dere finner morsomme, praktiske eller nødvendige kupp. Husk, noen andres skrot kan være din skatt! En morsom og annerledes date.

4. Rulleskøyter
Finn en nyasfaltert plass, eller rullskøytehall/bane og utfold dere sammen på hjul. Barnslig, morsomt og billig! Topp det hele med noe snacks når dere kommer hjem, av typen masse is med peanøtter og Non Stop!

5. Hjemmekino
Lag masse popcorn, tortillachips med guaccamoledip, sjokolader, brus og annet snacks. Lei en actionfilm (eller noe annet som dere ønsker) og sett på surroundanlegget på full vreng, mens dere kryper sammen under pleddet i sofaen. Denne daten er perfekt for deg som har widescreen i HD og en bra lydanlegg!

6. Rusletur med innslag av felles interesser
Gå litt rundt i nærmiljøet, og stikk innom plasser dere begge interesserer dere for, som for eksempel bokhandelen, biblioteket, platebutikken, filmsjappa eller lignende. Dere får masse å snakke om, og kanskje ideer til hva dere kan høre på, se på eller gjøre sammen senere!

7. Bowling
Stikk innom nærmeste bowlinghall. Noen steder tilbyr også bowling i neonbelysning på kveldstid, noe som kan være en ekstra spennende opplevelse. Kjøp litt mat til å ha på bordet, og konkurrer om hvem som får flest strikes.

8. Dart
Dra til en pub eller bar som har et dartbrett på veggen. Kjøpt gjerne noen øl, og lag eget mesterskap.

9. Fornøyelsespark/tivoli
Har dere tilgang på et slikt, er dette en morsom og leken date. Kjøp sukkerspinn, trekk lodd, spill på alle de blinkende maskinene og forsøk å vinn bamser til hverandre.

10. Skrem hverandre
Hvis typen er med på å gjøre en litt annerledes date, kan en skrekkfilm med påfølgende tur rundt gamle "spøkelseshus" i nærmiljøet være morsomt. Fortell hverandre skrekkhistorier og vandrehistorier fra det bygget. De fleste kjenner til bygninger som visstnok skal være "hjemsøkt" eller som har en skummel historie knyttet til seg på folkemunne.

11. Lag mat sammen
Litt nudler, kyllingkjøtt, ris og kanskje litt saus¿ Det trenger ikke å koste mye, og det viktigste er at dere gjør noe sammen. Sprett gjerne en flaske vin og sett på litt koselig musikk mens dere holder på.

12. Spørrelek
Lag 20 spørsmål dere ønsker å stille hverandre, og sett dere ned i sofaen. Forsøk å svare så utfyllende som mulig. På denne måten blir dere bedre kjent med hverandre, uansett om dere har vært sammen i flere år eller ikke.

13. Kunstutstilling
Dra på et av nærmiljøets kunstutstillinger. Er dere så heldige å få med dere en galleriåpning, så vanker det gjerne noe sprudlevann og småsnacks også!

14. Ut i det fri
Ta på dere turantrekk, ta med et kamera og dra på langtur ute i skogen. Å legge seg ned for en pause i lyngen, med alle friske dufter og en kjekk mann ved siden av er en perfekt måte å tilbringe dagen på. At man får litt trim og sunne røde roser i kinnene er en bonus!

15. Frokost på senga
Denne er for dere som har datet en stund. Overrask han med en god frokost, noen ferske aviser og en kosestund i senga en morgen du vet dere ikke er nødt til å rekke noe spesielt.

16. Konsert
Sjekk om noen av de lokale utsestedene har en konsert dere kan gå på. Det trenger ikke være musikk dere er spesielt interessert i. Noen ganger er det gøy å gå på oppdagelsesferd også i musikkens jungel!

17. Dra på visninger
Hvis han ikke er av den lettskremte sorten, kan det være gøy å dra på forskjellige visninger sammen. Lat som om dere er et etablert par som ønsker å finne et nytt krypinn. Det er morsomt å se alle de forskjellige boligene, samtidig som dere blir kjent på en litt annen måte. Slik finner du ut hvordan han ser for seg å bo i fremtiden.

18. Tur med akebrett
Hvis du dater på vinteren, kan en tur i akebakken på kveldstid være romantisk. Avslutt med varm kakao med krem på en koselig kafé etterpå!

19. Tegn hverandre
Sett dere ute i den frie naturen og forsøk å være så kunstneriske som mulig. Tegn enten hverandre eller det dere ser rundt dere!

20. Lær av hverandre
Er han en racer på gitar, mens du strikker sokker på løpende bånd? Sett av en kveld til å lære litt av hverandres talenter. date_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning