Bestemmer han alt?

Slik får du forholdet i balanse!

Publisert Oppdatert
Overøser du han med komplimenter, lager middag, lar han bestemme hvilken film dere skal leie og sitter hjemme ved telefonen mens han er ute med kompisene? Da er du i faresonen for å ende opp i et såkalt ubalansert forhold. Det er heller ikke noe stort pluss om situasjonen er omvendt.

For et varig sunt og godt forhold bør partene være mest mulig likeverdige. Slik får du forholdet i balanse:

Når han har for mye makt: Øk din!
En dominerende mann er ikke oppskriften på et lykkelig forhold. Noen ganger kan det hjelpe å rett og slett fortelle at du ønsker deg ut av forholdet, hvis det er slik at han ikke kommer til å forandre innstilling. Det kan også være lurt å bli litt mer selvstendig, og ikke la han få makt over deg, selv om han har den ubevisst. Kommer han sent hjem fra puben kan du bare la det gå uten noen spørsmål. På den måten lar du han ikke ta kontrollen over ditt følelsesliv! Sørg for å ha ditt eget liv, og ikke vær avhengig av han i alle situasjoner. Skaffer du deg egne venner, en egen hobby og egne interesser vil maktbalansen automatisk rettes opp.

Når du har for mye makt: Øk hans!
Faren med å sitte trygt i "førersetet" er at du til slutt vil gå lei av han. Løsningen er å la han få ta styringen. Gi han ansvaret for det dere skal finne på neste kveld dere er sammen, lytt mer til det han sier og ønsker, og ros han når han tar initiativet til ting. Fortell han alle grunnene til at du er så glad i han, alt fra at han er en mesterkokk til den beste kysseren du noen gang har hatt. Dette vil gi forholdet en jevnere balanse.

Når maktbalansen er jevn: Perfekt!
Dette er et godt tegn på hvordan forholdet vil utvikle seg videre. Men samtidig er det ingen grunn til å ta hverandre for gitt. Hemmeligheten for å holde balansen slik er å øke din personlige makt. Det vil si at du kan tilbringe mer tid sammen med andre folk enn han, og ha egne interesser som for eksempel språk, film eller kiosklitteratur han absolutt ikke har noen interesse av.

Kilde: Glamour UK makt.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning