Best med kjæresten

Den beste sexen får du i et langvarig parforhold mener sexekspertene.

Publisert Oppdatert
Sexologer forteller at de fleste kvinner og menn lyver om sin sexerfaring, kvinner underdriver og menn overdriver gjerne om antall sexpartnere. Sexeksperter mener at antall sexpartnere mest sannsynlig ikke har noe å si for ferdighetene i sengen og de fleste er enige om at den beste sexen oppleves i langvarige parforhold. Dette er det flere grunner til:

1. Hyppighet

Samboere har mest sannsynlig oftere sex, og etterhvert som man lærer hverandre å kjenne vet man nøyaktig hva partneren liker. Det finnes likevel alltid en mulighet for at regelmessig sex kan bli rutinepreget når spenningen dempes med tiden. Men dersom man er oppmerksom på hvordan sexlivet utvikler seg klarer de fleste å sprite det opp igjen - selv etter mange år.

For de som ikke lever i stabile forhold, kan sex oppleves mer som en berg- og dalbane, særlig om man ikke kjenner sexpartnerene særlig godt.

2. Seksuell nytelse

Langvarige forhold som er basert på tillit og åpen kommunikasjon, bidrar til bedre forståelse i sengen. Partnere kan diskutere deres seksuelle fantasier, forbedre sexlivet med tiden og oppnå en fin tone sammen.

Partnere som ikke kjenner hverandre så godt, kan ofte føle seg pinlig berørte når det gjelder enkelte avsløringer i sengen. Mangel på kunnskap gjør at man må utforske mer sammen, partnere som ikke kjenner hverandre så godt holder oftere igjen, og tør gjerne ikke si hva de egentlig ønsker i sengen.

3. Seksuell helse

Det er liten tvil om at partnere som holder seg til hverandre og som kjenner hverandres seksuelle historie, kjenner seg trygge når det gjelder sin seksuelle helse. Partnere i langvarige forhold forstår hverandre ofte bedre, særlig når det gjelder forskjellige prevensjonsmidler.

Har du flere sexpartnere, føler du deg mer usikker på dette området, særlig om du ikke kjenner partnerne i det hele tatt.

4. Sexeksperimenter

Kanskje har du hørt at flere partnere gir et mer variert sexliv. Dette er så langt fra sannheten som du kan komme. I langvarige forhold er det mer komfortabelt å diskutere sine fantasier og dermed blir man mer åpen for eksperimentering. Dette bringer partnerne nærmere hverandre.

Du kan alltid utforske og variere seksuelt med èn partner, det krever bare litt mer innsats enn å bytte partner hele tiden. Dessuten er du mer villig til å prøve nye ting med en partner som du stoler på.Kilde: realsextips.comNyttige tjenester

FORUM

Underholdning