Avstand bedrer forholdet

I tillegg gir det bedre sex! Les hvorfor avstand kan gjøre forholdet sterkere.

Publisert Oppdatert
Hvis du er redd for at forholdet deres kommer til å dø ut fordi du eller han skal flytte til et annet sted, kan du trøste deg med at flere undersøkelser viser at både kjærligheten for hverandre og seksuelle lyster kan blomstre opp når kjærestepar flytter fra hverandre!

Mer lidenskap

Tidligere har vi skrevet om den voksende trenden hvor par velger å bo hver for seg.

Undersøkelser viser også at samboerpar i noen tilfeller velger å gjøre det slutt med hverandre for så å komme sammen igjen mens de bor under separate tak.

Det er Elle.com som blant annet har intervjuet par som har valgt å flytte hver for seg og som forteller hvor mye det har bedret forholdet dem i mellom.

Og fordelene er i følge undersøkelsen mange:
 • Parene får egentid og pusterom hver for seg og samtidig får de kjenne på savnet etter kjæresten sin. Dette bidrar til at lidenskapen holder seg.
 • Parene får fokusere mer på karrieren på hver sin kant og klarer å separere jobbliv og privatliv på en bedre måte. Dermed lykkes i større grad både profesjonelt såvel som privat.
 • Eksperter viser til flere fordeler ved å sove i separate senger, dette skal blant annet bedre sexlivet dramatisk da man er mer uthvilt og opplagt.
 • Når man bor hver for seg, er det lettere å holde interessen for partneren oppe, og man kan kjenne mer lyst for partneren.
 • Enda bedre sex

  Den danske avisen Ekstrabladet.dk skriver også at par som velger å bor hver for seg, virkelig kan få et løft i sexlivet.

  Da man i gamle dager primært bodde sammen av økonomiske grunner, bor man i dag sammen av romatiske grunner. Ironisk nok, merker mange par at romantikken lettere dør når man bor sammen.

  Men flere og flere ser i dag det å bo hver for seg som noe romantisk mener den svenske psykologen Maria Farm;

  - Man får lov til å lengte etter hverandre og man tar ikke hverandre for gitt. Det kan bety at tiltrekningen blir større og man dermed får et bedre sexliv, sier hun.

  Hun gjør oppmerksom på at det selvsagt ikke gjelder for alle ettersom det er forskjellige livsfaser hvor det gjerne passer bedre.

  Den danske sexologen og parterapeut Rikke Thuesen mener at det kan gagne forholdet å bo hver for seg fordi det i rutinehverdagen er vanskelig å pleie forholdet, sørge for å bruke tid sammen og få opplevelser sammen. Har man barn fra tidligere forhold kan det også for barna være et godt valg å bo hver for seg:

  - De får mulighet til å være alene med sin mor eller far og samtidig nyte tiden hvor de voksne også deltar.

  Sexolog og parterapeut Lars Juhl tror at gnisten i sexlivet bevares av å bo under separate tak.

  - Det kan gi en helt ny og god opplevelse at man så og si dater hverandre hele tiden. Det vi liker er å møtes igjen, og det har vi jo kun mulighet til når vi har vært borte fra hverandre. Hvis vi ser kjæresten etter noen dagers seperasjon, kan vi smile, føle glede og varme, og vi legger merke til partneren vår på en annen måte, sier han til Ekstrabladet.dk.
Lidenskap2-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning