Når Marvin Gaye sang om "Sexual Healing" traff han bortimot toppen av isfjellet. Sex er, i tillegg til å være et av livets største gleder og springbrettet til intimitet med kjæresten, svært helsebringende!

Det er velkjent at man både brenner kalorier ved sex, reduserer stress og sover bedre om natten. Men vent; det er mer! Nettstedet ivillage.com presenterer i artikkelen "The Health Benefits of Sex" flere andre grunner til at du med god samvittighet kan ha sex, for helsas skyld!

 • Dette visste du ikke om sex!
 • Seksuell medisin
 • Dette forsinker rynkene..
 • Her er noen av helsegevinstene ved sengekos:

  Smertestillende
  Vaginal stimuli gir en sterk smertestillende/blokkerende effekt, sannsynligvis på grunn av endorfiner. Forskere har funnet ut at man ved å stimulere kvinnens G-punkt kan øke smerteterskelen med over 100 prosent ved orgasme, og 80 prosent ved tilfredsstillende stimulering. Dette betyr igjen at seksuell stimulans kan fjerne hodepine, menstruasjonskramper, og ulike kroniske smerter i fra flere minutter og opp til 24 timer.

  Lev lenger
  Et aktivt sexliv gjør deg glad i både kropp og sinn, og er i tillegg sunt for samlivet over tid. Seksuell tilfredsstillelse henger nært sammen med livskvalitet og selvfølelse, for både menn og kvinner, i alle aldre. Undersøkelser viser at det er en sammenheng mellom et vellykket sexliv, følelsen av lykke og hvor lenge man lever.

  Regulerer hormonene
Kvinner som har samleie minst en gang i uka (når de ikke har menstruasjon), tenderer til mer regelmessige sykluser, økt fruktbarhet og høyere østrogennivå enn hos de som er mindre seksuelt aktive. Det menes at kvinner som har sex regelmessig også eldes saktere, og har en mindre plagsom overgangsalder.

Kort sagt er altså regelmessig sex med noen du er glad i ikke bare sunt for samlivet, men for både helsa, kropp og sjel i tillegg!

Kilde: ivillage.com
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!