Det er velkjent at kvinners orgasme ikke er like mekanisk som mannens, men alle kvinner kan få orgasme!

Orgasme en stressdemper

Det som likevel er synd er at det finnes et hav av kvinner som aldri har opplevd det.

- En orgasme er en naturlig stressdemper, virker smertestillende og gir deg bedre helse, forteller sexolog Kjersti Antonsen ved Kondomeriet i en pressemelding.

En undersøkelse utført på vegne av Kondomeriet viser at halvparten av norske kvinner har simulert orgasme. Den viser at 17 prosent av norske kvinner sjelden, eller aldri, får orgasme i forbindelse med samleie. Istedet simulerer de orgasme - for å glede partneren sin, eller bare "for å bli ferdig".

Kvinnene tør ikke, eller vil ikke, ta på seg selv under samleiet av frykt for at han tror hun har vanskelig for å komme kun ved penetrering.

-Noen menn tror ikke de er gode nok i senga om hun må ta på seg selv, og stimulere klitoris, for å komme. Forventningspresset hennes om å få orgasme under penetrering alene er fortsatt et stort problem og fører til faking. Det er nødvendig å legge det temaet dødt, en gang for alle, forklarer sexologen.

Hemmeligheten ligger i klitoris

Først rundt år 1900 begynte man å ane at et samleie alene ikke var seksuelt tilfredsstillende for enhver kvinne.

Stimulering av klitoris er nøkkelen til enhver kvinnes orgasme. Det er grunnen til at mange jenter ikke får orgasme under vanlig samleie.

For at kvinner skal komme bør klitoris stimuleres enten med tunge, fingre, penis eller et sexleketøy.

Kondomeriet innførte orgasmegaranti første gang i 2004 og solgte unna alle vibratorene i løpet av en halv dag. Vanligvis gir ikke Kondomeriet penger tilbake på sexleketøy, men gjorde et unntak i forbindelse med orgasmedagen tidligere i august i år. Ingen har hittil valgt å benytte seg av garantien.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!