Det er moro å gi hverandre litt ekstra oppmerksomhet i kveld. Og ikke minst spise noe utenom det vanlige!

Prøv dette


Valentinesmiddag

På Valentinesdagen vil man helst bare kysse og kose, så da kan det være like greit at middagen er superenkel å lag.! Her får du en god middag med minimal tilberedning og tidsbruk. I tillegg er den kjempegod!

Favorittgrateng

Du trenger:
  • 300 g røkt kjøttpølse
  • 200 g pasta
  • 1 boks hermetiske maiskorn , liten
  • 1 glass tomatsaus à 500 g
  • 100 g revet hvitost

  • Slik gjør du:

    1. Kok pasta og ha dette i en ildfast form.

    2. Bland i pølser i skiver og mais.

    3. Hell sausen over i formen og bland forsiktig. Strø ost på toppen.

    4. Stek i ovn på 200 °C til osten er gyllen i ca 10 minutter.

    Serveres med brød.

    En litt mer komplisert middag

    Pannestekt kjærestebiff med sprø poteter og sopp-purresaus

    Denne oppskriften er laget av Trond Moi, kjent fra Bølgen & Moi -restaurantene, der han regjerer sammen med vinekspert Toralf Bølgen.

    Slik gjør du:

    1. Vask potetene godt og del dem i to. Stek dem i panne med litt olje, salt og nykvernet pepper.

    2. Ha dem i en langpanne og bak dem i stekeovnen i ca. 20 minutter på 220 °C.

    3. Krydre biffene med salt og nykvernet pepper og stek dem i pannen med smør, ca. 2 minutter på hver side. Legg dem over på en tallerken og la dem hvile litt.

    4. Kutt løk, purre og sopp i grove biter og ha det i samme panne med fettet fra stekingen av biffene, og stek dette til det blir gyllent.

    5. Ha på rødvin og fløte sammen med biffene, og kok dette til fløten tykner. Smak til med salt og pepper og dryss over hakkede friske urter.

    6. Sett pannen fram på bordet og inviter til bords med god rødvin og masse stearinlys!

    Valentines dessert

En god dessert hører også med. Denne deilige kaken kan virke omfattende, men den kan lages ferdig i forveien.

Hjerteformet Baileys-Pannacotta

Denne deilige desserten er perfekt for å deles på en dag som denne:

Du trenger:
  • 200 ml kremfløte.
  • ½ vaniljestang Kutt på langs å løsne frøene ved hjelp av en kniv.
  • 25 g "vanlig" hvitt sukker.
  • 1 ½ gelatin plate.
  • 75 ml Baileys.
  • Pyntes med for eksempel roseblad, eller bruk fantasien.

  • Varm forsiktig opp fløten og frøene fra vaniljestangen til det er varmt. Tilsett sukker og rør til alt er løst opp.

    Putt gelatin platene i en bolle. De skal være dekket med vann. La de stå slik i fem minutter for og bløtgjøres.

    Fjern gelatinen og klem ut vannet. Tilsett så gelatinen inn den varme fløten og rør til alt er løst opp. Ha i Baileysen og hell blandingen gjennom en sil opp i en mugge.

    Smør to x 150 ml former (for eksempel cremè brûlee' former)med olje uten smak. Deretter fordeler du Pannacottarøren likt i formene.

    Dekk til og avkjøl i 3-4 timer. De kan også stå over natten hvis ønskelig.

    Når du er klar til å servere, dypp formene forsiktig i varmt vann, et øyeblikk, før du forsiktig løsner Pannacottaen fra kantene og legger de over på tallerkener. Pynt på toppen eller ved siden av.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!