Finanskrisen rammer ikke nordmenns sexliv viser nye salgstall fra Kondomeriet.

-Vi hører om flere bransjer som sliter med finanskrisen, men Kondomeriet kan fortelle om gode tall og julegave-handlende nordmenn, sier sexolog Kjersti Antonsen.

Nordmenns bluferdighet er blitt en myte. Omsetningen av kondomer, vibratorer, undertøy og andre erotiske artikler økte med 39 prosent i oktober, sammenlignet med i fjor på samme tid.

Bodøværingene slår seg løs

I følge Kondomeriets egne salgstall kjøpes det flest erotiske artikler i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Men i forhold til innbyggertall er også Bodøværingene blant dem som slår seg mest løs på soverommet.

- Det er tydelig at nordmenn lar seg inspirere under finanskrisen. Å skape mer hygge på soverommet er viktig for mange når de føler at de ikke har råd til festligheter utenfor hjemmets fire vegger, sier sexolog Kjersti Antonsen i Kondomeriet.

- Vi nordmenn synes ikke det er flaut å handle erotiske artikler. Våre butikkansatte fungerer daglig som inspirasjonskilder for folk som ønsker å krydre opp sexlivet, sier Antonsen.

Glidemiddel på østlandet

Generelt sett er kondomer det mest solgte sexproduktet, men nordmenns preferanser innen erotiske artikler er avhengig av hvilken landsdel de befinner seg i.

Mens det er tydelig at folk i nord er åpne for frekkere leker, er sør- og vestlendingene mer glad i oljer av ulike slag. I Øst-Norge selges det flest glidemidler.

- Det at folk på østlandet kjøper mer glidemiddel henger trolig sammen med at vi også i denne landsdelen selger mest vibratorer og dildoer. Ellers er det vanskelig å se en sammenheng, forteller Antonsen.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!